Szerző: HIRDETÉS

2016. október 31. 00:26

Előreintegrált Hadoop megoldást kínál a Fujitsu

Dedikált célgépeket, integrált hardver-szoftver megoldásokat kínál a Fujitsu a legnépszerűbb nyílt forráskódú Big Data platform alá. A tesztelt és minősített rendszerekkel gyorsan és különösebb erőfeszítés nélkül kiépíthetőek a saját Hadoop rendszerek.

Saját Hadoop-célgépekkel jelentkezik a Fujitsu. A szoftveres oldalt Red Hat Enterprise Linux adja, ezen fut a Datameer analitikai és vizualizációs motorja, ezt táplálják adattal a Cloudera Hadoop-disztribúcióját futtató szerverek adattal. A kulcsrakész rendszereket a vásárló igényei szerint több konfigurációban és támogatási konstrukcióval kínálja a Fujitsu, így "tanuló rendszernek", és igazi nagyvállalati Big Data appliance-nek is bevethető - a lefedett spektrum nagyon széles.

Kis doboz, nagy doboz

A belépő modellt alapszintű Hadoop rendszerekhez kínálja a gyártó, például pilot projektekhez vagy kisebb cégek, részlegek munkájához. Ez a Fujitsu Primergy CX400-as rendszerre épül, ez összesen négy, egyenként két foglalatos szervert foglal magában. A négy node egyike a Datameer szoftverét futtatja, a maradék három pedig a Hadoop-klasztert alkotja. A Hadoop nagyon érzékeny a jó hálózati kapcsolatra, ennek megfelelően a klaszter tagjai egymással 10 gigabites Etherneten kommunikálnak (háromszög alakban), míg egy-egy pont-pont kapcsolatot a Datameer kiszolgálóval is fenntartanak (ez gigabites kapcsolatot igényel). Ezt a rendszert a Hadooppal (és általában a Big Datával) még csak barátkozó, azt csak szűkebb területen használó szervezeteknek ajánlja a Fujitsu.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A nagyobb étvágyú válllalatokat is ki tudja persze szolgálni a cég, a Hadoop Rack XXL és a Hadoop Rack Power konfigurációjával teljes szekrények (akár több is) tölthetőek meg. Ezek ugyanúgy Cloudera-féle Hadoop és Datameer kombinációját futtatják, mint a belépő modell, persze jóval nagyobb kapacitás és teljesítmény mellett. Egy példa konfiguráció kiszerelés 17 Hadoop slave-et, 2-4 Hadoop mastert, egy Datameer node-ot és a néhány kiegészítő kiszolgálót tartalmaz - slave-enként két tizenkét magos Xeonnal, 128 gigabájt RAM-mal és 48 terabájt merevlemezes kapacitással.

Gyorsabban, olcsóbban, egy forrásból

A Hadoop-in-a-box logika előnye, hogy nem kell a szoftverek amúgy meglehetősen bonyolult integrálásával és finomhangolásával foglalkozni, azt a Fujitsu szakemberei már előre elvégezték a szoftvercégek mérnökeivel közösen. Ez azt jelenti, hogy a beüzemelés és használatba vétel sokkal gyorsabban lezavarható. Amennyiben több rugalmasságra van szükség, akkor az Integrated System helyett a Reference Architecture is kérhető, amely szintén előre tesztelt és minősített, csomagban vásárolható hardver+szoftver rendszer, de a vásárlónak nagyobb szabadságfokot biztosít.

Ugyanilyen fontos, hogy az integrált rendszerhez többszintű támogatás is rendelhető opcionálisan a Fujitsutól, ráadásul nem csak informatikai vagy integrációs segítség igényelhető, de a szakemberek stratégiai analitikai tanácsadást, illetve specifikus Hadoop és üzemeltetési tanácsadást is tudnak nyújtani.

[A Fujitsu Technology Solutions Kft. megbízásából készített anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.