Szerző: Hlács Ferenc

2016. október 25. 14:37

Csütörtökön IoT meetup a LogMeIn szervezésében!

Az IoT rendszerekben használt wireless technológiákat és a területet fenyegető botnetek témakörét is körbejárja a LogMeIn 12. IoT meetupja, október 27-én csütörtökön.

Közeleg a LogMeIn 12. IoT meetupja: az október 27-én, azaz szokás szerint csütörtökön megrendezett eseményen két előadást hallgathatnak meg a látogatók, amelyek a terület több izgalmas témáját járják körbe.

A meetupot a Silicon Labs színeiben érkező Kovács Krisztián előadása nyitja, "Connected lighting, made easy!" címmel. Az előadás a LogMeIn meetupjairól már megismert, az IoT rendszerekben használt vezeték nélküli technológiákat körbejáró előadássorozat harmadik része, amely az okos világítási rendszerekre, illetve az azokban használt vezetéknélküli technológiákra fókuszál majd. A prezentáció többek között olyan kérdésekre is választ keres, hogy mi szükséges az okoseszközök tömeges elterjedéséhez, illetve egyáltalán mi ez a nagy buzz az okosvilágítás területén.

Ezt követően Takács Péter a LogMeIntől beszél majd az utóbbi időben egyre komolyabb fenyegetést jelentő IoT botnetekről, mint a Mirai és társai: miért kell foglalkoznunk ezekkel a kártevőkkel és pontosan mekkora veszélyt jelentenek? A 12. IoT meetup helyszíne most is a LogMeIn Labs, a Paulay Ede u. 12. alatt, a dátum pedig október 27. Érkezni 18:00 órától lehet, az előadások pedig 18:30-tól kezdődnek. Az érdeklődők a meetup.com-on jelezhetik hogy részt vesznek az eseményen - a belépés most is ingyenes.

De a HWSW november 23-i mobiltermék-fejlesztési konferenciáján sem lesz hiány IoT-ból, idén egy egész szekciót szentelünk a témának. További információkért és rendezvény pontos programjáért érdemes ellátogatni a HWSW mobile! konferencia weboldalára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról