Szerző: Habók Lilla

2016. október 18. 14:35

Tárgyalások produktivitását növelné a Cisco

Tovább erősíti a Cisco a népszerű és egyre növekedő kollaborációs üzletágát, most éppen a tárgyalások produktivitásának növelését célzó Worklife felvásárlásával, melyet a Spark szolgáltatásai közé épít be.

Felvásárlással erősíti kollaborációs üzletágát a Cisco, ezúttal a Worklife online meetingtámogató szolgáltatás került a hálójába. Ahogy már tavaly is megírtuk, ez az üzleti láb hozza a cég számára a legstabilabban a bevételnövekedést, negyedévente több mint egymilliárd dollárt. A legutóbbi negyedév pénzügyi jelentése például 6 százalékos növekedéssel 1,15 milliárd dolláros bevételt mutatott, a pénzügyi év pedig 9 százalékkal 4,35 milliárdra ugrott fel ezen a területen.

Még mindig nagyobb bevétel a switchekkel és routerekkel foglalkozó üzletágaiban, de ezekben már egyre kevesebb a növekedési potenciál - ezért a Cisco érthető módon igyekszik a kollaborációs eszközök fejlesztésére helyezni a hangsúlyt. A tavaly év végi adatok szerint csak a nagyvállalatok 10 százalékánál érhető el a tárgyalókban videokonferenciás megoldás és csak a felhasználók 1 százalékának van a desktop gépén telepített videós rendszer, úgyhogy hosszú távon ezeknek az arányoknak a növelése a cél a cég eszközeivel.

Inkább bekebelezéssel hoz be új technológiákat a Cisco saját kutatás-fejlesztés helyett, tavaly tizenegy felvásárlást vitt véghez, melyek közül az Acano 700 millió dolláros beszerzése vonatkozott a videokonferenciás eszközök és szolgáltatások fejlesztésére - a Worklife esetében az összeg nem nyilvános. Az Acano megszerzése azt szolgálta, hogy különböző kommunikációs eszközök között "mobilitás" legyen (például PC, asztali telefon vagy épp iOS 10 eszközök), és a cég külső fejlesztők előtt megnyitott portált hozott létre a harmadik féltől származó kommunikációs eszközök létrehozásához.

Idén "még csak" hét felvásárlásnál tart a Cisco, de a Worklife már a második vétel a kollaborációs területen, márciusban a Synata felvásárlással bővültek a Spark lehetőségei, mellyel a titkosított keresést szeretnék megvalósítani a fejlesztők. A Heroik Labs által kiadott Worklife pedig az eredményesebb online meetingeket tartja szem előtt - ebben fog fejlődni a Spark a tervek szerint.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A felvásárolt szolgáltatás segít felkészülni a csapatoknak a megbeszélésre a napirendi pontok és a hozzájuk rendelt tervezett időtartam kiküldésével, miközben a tárgyaláson is jelzi, hogy mennyi idő maradt még hátra a találkozóból. Lehetőséget nyújt meeting közben az emlékeztetők készítésére, utána pedig kiküldeni ezeket a jegyzeteket és a tennivalók listáját a résztvevőknek. Ahogy a bemutatásból látszik, nem bonyolult fejlesztésekről vagy nagy ötletekről van szó, de az elhúzódó és sokszor értelmetlen tárgyalások a nagyvállalatoknál gyakran előforduló jelenségek, ezek produktivitásának növelését ígéri az eszköz.

A Worklife és dolgozóinak sorsa a Cisco felhős kollaborációs fejlesztéseinek támogatása produktivitást növelő eszközökkel. Egyelőre megmarad a termék az ígéret szerint, de elképzelhető, hogy freemium modellben eladásra kínálják majd a nagyvállalatoknak, vagy beépítik a Spark szolgáltatásai közé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról