:

Szerző: Koi Tamás

2016. október 17. 15:04

Hozzáad és el is vesz a MyTV-ből a Telenor

Jelentősen átalakítja MyTV nevű online streaming tévészolgáltatásának kínálatát a Telenor Magyarország, mely az utóbbi hónapokban a kezdeti időszakra rácáfolva egyre versenyképesebbé vált a magyarországi műsorközvetítő szolgáltatások piacán.

Októbertől kezdődően csatornakínálatának összesen mintegy negyedét lecseréli a Telenor Magyarország MyTV nevű online streaming szolgáltatása. A szolgáltatás emellett szakít a lekérhető műsorkínálatot tartalmazó Videotár nevű havi előfizetési díjért elérhető opcióval. Erősödik a sport tartalom a platformon, valamint megjelennek a kínálatban a TV2 Csoport új adói.

Jönnek a Vajna-adók

A szolgáltató mai sajtóközleménye szerint három új tévécsatornával bővül mostantól a MyTV lineáris tévészolgáltatás-kínálata, a már az alapcsomagban is elérhető Sport2, valamint a családi csomagba bekerülő Spektrum Home-mal és a JimJam-mel 53 adóra nő az online streaming szolgáltatás kínálata. A háttérben azonban ennél jóval jelentősebb sakkjátszma folyik a tartalmakkal, így a Telenor - alighanem gazdasági okokból - novembertől olyan csatornákat távolít el a MyTV kínálatából, mint a Filmbox, az AXN és a Viasat (illetve ezek különböző testvércsatornái).

A csatornakínálat ennek ellenére nem szűkül majd, hiszen darabszámra ugyanannyi - összesen 13 darab - új adó jelenik majd meg a kínálatban, mint amennyi eltűnik. Az újak között szerepel majd az MTVA új adója, az M5, illetve a TV2 Csoport összes új adója, köztük az Izaura TV-vel, a Spíler TV-vel és a Zenebutikkal. Új csatornaként tűnik fel továbbá a kínálatban a Paramount Channel, a Comedy Central és a Sport 2 is - utóbbi már a 21 csatornát tartalmazó, havi 1290 forintba kerülő Alapcsomagba is bekerül.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Változik a lekérhető tartalmak kínálata is a Telenornál, itt azonban láthatóan a saját (meglehetősen költségesen fenntartható) videotár-szolgáltatása helyett szinte teljesen átadja a teret a szolgáltató az HBO GO-nak, mely április óta mindegyik MyTV opció mellé megrendelhető. Így az ősztől megszűnik a Videotár szolgáltatás értékesítése, a meglévő előfizetők pedig nem érhetik el ezt követően számos csatorna, illetve kiadó lekérhető tartalmait.

MyTV? Ja, az nem számít bele!

A Telenor szerint a MyTV-t az előfizetők 60%-a mobilneten keresztül éri el, a mobileszközök népszerűsége ennek a szolgáltatásnak a felhasználói körében ugyanakkor aligha véletlen: A szolgáltató korábban több olyan akciót is indított, melynek időtartama alatt a MyTV streaming adatforgalmát nem számolta bele a havi adatkeretbe. Nemrég olyan tarifák is megjelentek (Telenor Blue) a kínálatban, melyekben az egyébként forgalomkorlátos mobilnetnél nem számít, mekkora adatforgalmat bonyolít az előfizető a MyTV-vel.

A mobilos tartalomfogyasztás aránya mostantól alighanem tovább nő majd, mivel az ősztől minden MyTV opciós csomag díja egyben tartalmazza a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges belföldi mobil adatforgalmat is. A hasonló, zero-rating elven működő díjcsomagokat és opciós csomagok feltételeit a hírközlési területért felelős Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság árgus szemekkel figyeli, hiszen ha a konstrukció alkalmas arra, hogy jelentős piacbefolyásoló erővel bírjon (azzal, hogy más szolgáltatásokat valójában hátrányba hoz) akkor sérülhetnek a semleges internet európai szabályozására hozott rendelkezések.

Kis pénz, nagy foci

Ettől függetlenül a MyTV-től leginkább a (kisebb) vezetékes tévészolgáltatóknak lehet mostanra félnivalójuk, hiszen a Telenor a kezdeti, szűk termékkínálattal érkező és műszaki szempontból számos ponton bukdácsoló szolgáltatást mostanra mindkét területen jelentősen továbbfejlesztette. A csatornakínálat három év alatt a többszörösére nőtt, ráadásul a szolgáltatás Chromecast támogatást is kapott, ezzel a tartalmak nagy képernyős megjelenítése is rendkívül egyszerűvé vált. A Telenor szerint a Chromecast egyébként elsősorban a sporteseményeket követők körében népszerű kütyü, az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságot közvetítő Spíler TV megjelenésével például drasztikusan nőtt a Chromecast-használat aránya.

A MyTV-t ezzel együtt ma nagyjából százezren fizetik elő a Telenornál, vagyis a szolgáltatónak szinte pontosan annyi előfizetője van, mint a földfelszíni digitális sugárzású platform előfizetéses konstrukciójának, a MinDig TV Extrának. Ezzel a vezeték nélküli műsorterjesztési piacon az állami tulajdonú szolgáltatóval osztozik a negyedik pozíción (jóllehet az NMHH hivatalosan nem sorolja a vezeték nélküli műsorszórók körébe a Telenort).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.