Szerző: Gálffy Csaba

2016. szeptember 26. 15:13

Folytatódik az Ericsson átszervezése

Tovább húzódik az Ericsson vesszőfutása, a cég a visszaesett kereslettel párhuzamosan átszervezésre és elbocsátásokra kényszerül. Most a svédországi gyártósorok kerültek a vágódeszkára.

Befejezheti a svédországi hardvergyártást az Ericsson - jelenti a Reuters a svéd Svenska Dagbladet információira hivatkozva. Az információk szerint a vállalat globális átalakítása keretében mintegy 3000 főtől szabadul meg, ezzel pedig meg is szünteti a svédországi hardvergyártást. Az értesülést az Ericsson egyelőre nem erősítette meg hivatalosan.

Az Ericsson mintegy 120 ezer alkalmazottat foglalkoztat, közülük 17 ezret otthon, Svédországban - mintegy 2000 főt pedig itt, Magyarországon. A mintegy 3000 fős tervezett leépítéstől a cég 350 millió dollárnyi megtakarítást remél - cserébe viszont véget ér az Ericsson 140 éves svéd gyártástörténete (a fejlesztők persze maradnak az országban).

A helyi szakszervezet képviselője ugyanakkor azt mondta a svéd rádiónak, hogy a vezetéssel még jelenleg is folynak a tárgyalások, így egyelőre nem született végleges döntés a kérdésben. A kérdőjelek ugyanakkor valószínűleg csak a végkielégítések és egyéb munkaadói vállalások mentén lehetnek, a megtakarítás túl jelentős ahhoz, hogy a cég ezt esetleg visszavonja.

Új stratégiai és műszaki igazgató

Az Ericsson már 2014 óta folyamatos átszervezés alatt áll, a cég a megváltozott piaci feltételekhez és zsugorodó kereslethez igyekszik alkalmazkodni. Az átszervezés fordulópontja július volt, amikor az Ericsson igazgatótanácsa menesztette Hans Vestberg elnök-vezérigazgatót, aki hét éven keresztül vezette a vállalatot. A helyére ideiglenesen Jan Frykhammar, a cég pénzügyi igazgatója ült, a jelöltek válogatása azonban azóta is zajlik, végleges vezérigazgatót még nem talált a cég.


5G-s prototípus a 2016-os MWC-n, itt épp az NTT Docomo standján

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Ez azonban nem akadályozza a csúcsvezetést a személycserében, legutolsó lépésként Ulf Ewaldsson kapta meg a stratégiai és műszaki igazgatói (CSO, CTO) kinevezést, ezzel a szervezeti struktúrában is kombinálva a stratégiai és műszaki hierarchiát. Az előző stratégiai igazgató, Rima Qureshi a cég észak-amerikai divízióját veszi át és a Ciscóval kötött stratégiai partnerség végrehajtásáért is felel majd.

Kihúzni az 5G-ig

Az Ericsson számára komoly pénzügyi gondot jelent, hogy a fejlett országokban már elkészült az LTE és LTE Advanced hálózatok kiépítése, a fejlődő országokban azonban elégedettek a 3G-vel és csigalassúsággal halad az aktuális generációra történő átállás. Ez bedőlő bevételekben érhető tetten, a cégnek így komoly kihívást jelent kihúzni a következő generációváltásig, az 5G indulásáig. Ez a várakozások szerint 2019-2020-ra esedékes, a bevétel felfutása még innen is évekig tart majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról