Szerző: Asztalos Olivér

2016. szeptember 7. 14:58

Új Azure adatközpontokat nyitott a Microsoft

A Microsoft tovább bővítette az Azure infrastruktúráját, a vállalat új adatközpontokkal célozza régi-új partnereit.

Beindította az Egyesült Királyságban található Azure adatközpontjait a Microsoft. A vállalat közleményében több helyszínről beszél, amivel úgy biztosított a redundancia, hogy közben az adatok nem hagyják el a szigetország határait. A Microsoft ezzel nagyjából 25 000 partnerét célozza, kiknek a felhős szolgáltatások (pl. ExpressRoute) mellett Office 365-öt is kínál, valamikor a jövő év első felében pedig a Dynamics CRM Online szolgáltatás is beindul.

A felhős adaptációban az Egyesült Királyság az élmezőnybe tartozik, a Microsoft tavalyi kimutatása alapján 84 százalékon állt az ország. A vállalat ezt az igényt próbálja meglovagolni a helyben telepített adatközpontokkal, melyeknek egyik előnye, hogy ezzel gyorsabb, alacsonyabb késleltetésű elérés biztosítható a partnereknek.

Emellett a kiszolgálás egyes folyamatai 100 százalékban az Egyesült Királyságon belülről zajlanak, a biztonsági mentések, így katasztrófa utáni helyreállítás is a határokon belül marad. Ez bizonyos esetekben rendkívül fontos szempont, pénzügyi, illetve állami adatokat például tilos az országhatáron kívül tárolni.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az Azure-nek már a mai bejelentést megelőzően is voltak komoly felhasználói az országban, Glasgow városi tanácsa mellett a Natural Resources Wales, a Marks & Spencer, a Pizza Hut, illetve a Virgin Atlantic is ott van az ügyfelek között. A helyben nyitott adatközpontoktól a lista bővülését várhatja a Microsoft, melyhez már bankok és más pénzintézetek, illetve állami szervek is csatlakozhatnak.

A bejelentéssel 28-ra bővült az aktív régiók száma, ezzel párhuzamosan pedig további 6 beindításán dolgozik a Microsoft, melyekből kettő az USA-ban, kettő Németországban, kettő pedig Koreában nyílhat meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról