Szerző: Habók Lilla

2016. augusztus 29. 14:01

A TripAdvisor kezébe kerül a Citymaps

Felvásárolja a Citymaps alkalmazást a TripAdvisor: a 350 millió havi aktív felhasználót sorakoztató térképes foglalórendszer az 1 millió ügyféllel rendelkező, turistáknak úti célokat ajánló Citymaps alkalmazást kebelezi be.

Megveszi a TripAdvisor a szintén térképes Citymaps appot, a megállapodás szerint a felvásárolt szolgáltatás független cégként működik majd a továbbiakban is. Az üzlet feltételeit a cégvezetők nem hozták nyilvánosságra, de az ismert, hogy a New York-i székhelyű startup eddig négy körben összesen 12 millió dolláros kockázati tőke befektetést kapott.

Hogy a hagyományos térképszolgáltatásoktól megkülönböztesse magát, a Citymaps új irányból igyekszik gördülékenyebbé tenni az utazásokat, nem egyik pontból a másikba segíti elvinni a felhasználót, hanem turistacélpontokat ajánl a weboldalán, illetve az iOS és az Android alkalmazásokban. A céget 2010-ben Elliot Cohen és Aaron Rudenstine alapította, az app az induláskor még csak üzleti információkat aggregált különböző forrásokból, többek közt közösségi hálózatokból, de az évek során bővültek az elérhető funkciók.

A szolgáltatáshoz tartozó mobilappokban városonként kiválaszthatóak a legfőbb nevezetességek, vendéglátóhelyek, boltok vagy hotelek - minden, amire egy turistának utazáskor szüksége lehet. A helyek nem csak listákba gyűjtve jelennek meg, egymástól való távolságuk a térképen is látható, az ikonokra rákattintva pedig megjelennek a részletesebb információk, értékelések, helyszíni tippek. Az alkalmazásban Magyarország is megtalálható, nem csak Budapest és a nagyvárosok profiljaival, böngészhetőek például Orosháza, Kazincbarcika vagy Érd látnivalói is. A pontokból összeállíthatóak saját gyűjtemények, például a kedvenc éttermek listája bármikor elérhető vagy megosztható más felhasználókkal. Emellett az app több szolgáltatást integrál, amelyekkel külföldön például asztalt foglalhatunk éttermekben vagy jegyeket vehetünk eseményekre.

Az idei nagy dobás a CityGuides letölthető térképek funkció, amellyel más hasonló szolgáltatás, például a Foursquare nem rendelkezik. A Google Maps-ben szintén elérhetőek offline térképek, viszont az app az ajánlók összeállításával nem foglalkozik - így a Citymaps egyelőre piacvezető ezen a területen. A szolgáltatás városonként előre letölti és offline is elérhetővé teszi a lehetséges turistacélpontokat a több mint 200 partnerszolgáltatás és a WikiTravel információival együtt. Minden leírás online is megtalálható, de a fenti funkció nagy segítség azoknak a felhasználóknak, akiknek nincs mobilnet és Wi-Fi a közelükben.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A szolgáltatás 1 millió felhasználóval rendelkezik a márciusi adatok szerint, ez egészen figyelemre méltó érték a kiélezett piaci versenyben, de továbbra is eltörpül a TripAdvisor 350 milliós havi látogatószáma és 385 millió helyszínértékelése mellett. Az utazók egyik legkedveltebb appja 48 országban 6,6 millió hotelt, éttermet és egyéb látnivalót mutat saját térképén, funkcionalitás terén ugyanakkor a fókusz elsősorban még mindig a szoba- és asztalfoglaláson van. A Citymaps felvásárlása segíthet ezeknek a térképes tartalmaknak a bővítésében, a mobilos funkciók fejlesztésében, illetve az offline térképek elérésében is, a TripAdvisor pedig a bekebelezett app képességeit felhasználva még nagyobb szeletet kanyaríthat ki magának az utazási piacból.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról