Szerző: Asztalos Olivér

2016. július 29. 13:28

Alacsonyan szállnak a Microsoft mobilos alkalmazottai

Tovább nyesegeti a telefongyártó divíziót a Microsoft, a vállalat újabb alkalmazottaktól válik meg.

Tovább csökkenti alkalmazottainak számát a Microsoft, friss hírek szerint a vállalat újabb 2850 ember elbocsátását jelentette be. Az érintettek a cég mobiltelefonos részlegénél dolgoznak, a hardverrel foglalkozó szakemberek mellett pedig már az értékesítés sem ússza meg a leépítést. Az elbocsátási hullám várhatóan a 2017-es pénzügyi év végéig lefut.

A szóban forgó lépésre a legfrissebb, tőzsdefelügyelethez benyújtott publikus jelentésből derült fény. Ebben a Microsoft közli, hogy a májusban bejelentett 1850 fős leépítést további 2850 fővel toldja meg, mely lépés globális szintű. Mindez egyértelműen azt a korábbi teóriát erősíti, miszerint a Microsoft feladja a Lumia készülékek fejlesztését és tervezését, és mint készülékgyártó elhagyja az okostelefonos piacot.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A leépítés első lépcsőjét még májusban jelentette be a vállalat. Ennek keretein belül a finn nokiás fejlesztőcsapat 1350 alkalmazottja mellett további 500 munkahely megszüntetését jelentette be a Microsoft. Ezzel párhuzamosan egy masszív értékcsökkenési leírást, egy egyszeri 950 milliós veszteséget is elkönyvelt a vállalat a telefongyártó divízió kapcsán.

Bár egyre valószínűbb, hogy újabb Lumiák már nem kerülnek piacra, az továbbra sem zárható ki, hogy nem látunk több Microsoft okostelefont. A telefonos részleg ugyanis egyesült a Surface termékeket fejlesztő csapattal, így a finnek munkáját az amerikai kollégák vehették át. Ebből az egyesülésből születhet meg a régóta pletykált Surface Phone, melyről ugyanakkor továbbra sincs túl sok információ, a legfrissebb pletykák szerint a készülék idén már biztosan nem láthat napvilágot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról