Szerző: HIRDETÉS

2016. június 27. 12:51

OpenStack-rémálmok ellen validált hardverekkel

Teljes megoldást kínál OpenStack alá a Fujitsu. Logikus stratégia, mély szoftveres partnerséggel.

Az OpenStack jelen állás szerint jó eséllyel pályáik az "felhő Linuxa" címre - ez lehet az a gyártófüggetlen réteg, amely lehetővé teszi, hogy különböző beszállítóktól származó eszközök hatékonyan és magasan automatizált módon működjenek együtt privát vagy publikus felhő formájában. Ahogy azonban az operációs rendszerek esetében is, úgy az OpenStacknél is elengedhetetlen, hogy a gyártók támogatást nyújtsanak a rendszerhez, és lehetővé tegyék, hogy hardvereiket ez a közös réteg magas színvonalon tudja vezérelni.

Az OpenStack ugyanis roppant hatékony megoldás, kiépítése, beüzemelése azonban egyáltalán nem triviális, a szabad szoftveres platform önmagában nagyjából annyit tud, mint a Linux kernel - rengeteg körítésre van szükség, hogy valóban használhatóvá váljon. És jelenleg a piacon még nagyon kevés tapasztalt szakember van, aki tetszőleges hardveren képes a rendszert telepíteni, működtetni, karban tartani és rendszeresen frissíteni. Ezért kritikus a gyártói támogatás, amely biztosítja, hogy az adott hardveren egyedi fejlesztések nélkül, támogatott, dokumentált módon futtatható az OpenStack.

Ennél pedig eggyel magasabb szint, ha az OpenStack disztribúció feljesztője (mert ebből is Linux-mintára különböző disztribúciók léteznek), és a hardvergyártó szorosan együttműködik, és előkészíti a szoftvert az adott hardvereken való futásra. Ezt valósítja meg a Fujitsu Primeflex for Red Hat OpenStack, amely a két cég kooperációjában kínál megbízható eszközöket a szoftverplatform alá, amelyet ráadásul opcionális on-site szolgáltatásokkal is kiegészít a Fujitsu. A vásárló szempontjából ez azt jelenti, hogy az OpenStack-átállás kockázatait minimalizálni tudja, a hardver és a szoftver, illetve az IaaS-kiépítés kulcsmozzanatai kiszámíthatóvá válnak.

A Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform szoftvercsomagot a cég foltozza és tartja karban, teszteli és minősíti, minden OpenStack kiadás esetében. A megoldás része a kiterjesztett támogatás is, minden OpenStack-kiadás három teljes évig élvez figyelmet, míg a szabad szoftveres csupasz OpenStack esetében ez mindössze hat hónap.

Az OpenStack-alapú felhőkhöz a Fujitsu az RX és CX sorozatú szervereket ajánlja, előbbit a vezérlő illetve compute node pozícióba, utóbbit egyértelműen compute-ra. OpenStack-kompatibilis tárolóként a DX200 S3 illetve a CD10000 vethető be, hálózati oldalon pedig a Brocade megoldása egészítheti ki a csomagot.

A rendszer összeállítását a Fujitsu egy saját referencia-architektúrával is segíti, amely tulajdonképp egy egész metodológia arra, hogy az érintettek igényeit jobban felmérve a megfelelő XaaS megoldás jöjjön létre, a felhős üzleti stratégiától a kapcsolódó professzionális informatikai szolgáltatások igénybevételéig.

A hab a tortán pedig a Fujitsu által biztosított Enterprise Service Catalog Manager. Ez egységes egy önkiszolgáló portál, amelyen keresztül a SaaS, PaaS és IaaS szolgáltatók kínálatából válogathatunk, vagy válhatunk magunk is ilyen szolgáltatóvá. A rendszer része a fizetési és számlázási megoldás is, a megrendelt szolgáltatások pedig automatizált módon fel is állnak (automatic provisioning).

[A Fujitsu Technology Solutions Kft. megbízásából készített anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.