Szerző: Voith Hunor

2016. június 23. 09:30

A Docker is piacteret nyitott

A Docker Store-ba bekerülő képfájlokat a cég szigorú validálási folyamatnak veti alá.

A napokban futó Dockercon 16 konferencián jelentette be a Docker, hogy – egyelőre béta státuszban – saját "konténerboltot" indít. Az áruházban egyaránt lesznek ingyenes, nyílt forrású és kereskedelmi szoftverek, és a cég szerint a validációs folyamat során kiemelten figyelnek a minőségbiztosítási szempontokra, a biztonságra, a megfelelő licencelési formára és a (konténeres koncepciónak megfelelőlen) a képfájlba csomagolt további komponensekre, dependenciákra.

A Docker szerint a szoftverbolt egy "skálázható, önkiszolgáló rendszer a független szoftverfejlesztők számára", akik így az egyre növekvő népszerűségű konténeres formátumban, támogatással és (a bevizsgálás miatt kvázi) minőségi garanciával terjeszthetik termékeiket ezen a platformon is. A boltot használni szándékozó fejlesztőket egyelőre több ütemben fogadja be a Docker, jelentkezni itt lehet. Az ellenőrzött képfájlok mellett a Docker Hubból le lehet tölteni konténerizált alkalmazásokat, de a cég felhívja rá a figyelmet, hogy ezek nem esnek át a fentebb említett validációs folyamaton, így ezeknél nagyobb eséllyel akadhat valami probléma a használat során.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Szintén dockerconos bejelentés, hogy a Microsoft jelentősen bővíti Docker támogatását. Egyrészt az alig néhány hónapja elindított Docker Datacenter már az Azure áruházából is elérhető (Resource Manager sablonokkal együtt), és a cég egyben azt is megmutatta, hogy az Azure Stackkel együtt a Docker Datacenter teljesen hibridfelhő-kompatibilis lesz Microsoft-alapú környezetben. Akadt még egy érdekes demó a bemutatón, Mark Russinovich, az Azure műszaki igazgatója a még mindig korlátozottan, zárt előzetesként kipróbálható linuxos SQL Servert futtatta Ubuntu Linuxon, egy Docker konténerben.

Bár a Dockerhez nem, de konténerekhez szintén kapcsolódó hír, hogy a tavaly december óta előzetesként kipróbálható Azure Container Service-ben mostantól a Windows Server 2016-ban érkező Windows Server konténereket is lehet használni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról