Szerző: Hlács Ferenc

2016. május 31. 15:20

Új mobilfizetési app kiadására készül a Samsung

Androidon és iOS-en is elérhető lesz a Samsung új mobilfizetési alkalmazása a Samsung Pay Mini. A kifejezetten online fizetésre szánt app idővel PC-kre is utat találhat.

Folytatódik a mobilfizetési platformok csatája, az Android Pay és a Samsung Pay már Európa egyes régióiba is utat talált, sőt a koreaiak megoldása, az Apple Pay-jel karöltve az elmúlt hónapokban Kínában is elérhetővé vált - a koreai gyártó ugyanakkor tovább tekeri a potmétert, és a koreai etNews értesülései szerint hamarosan egy újabb fizetési appot ad ki, amellyel befoltozná az eredeti verzió hiányosságait.

A Samsung Pay bár a LoopPay-jel megvásárolt MST technológiával lényegében minden kereskedőnél megnyitotta az érintés nélküli, okostelefonos fizetés lehetőségét - a megoldással a telefonok a hagyományos mágnescsíkos terminálokkal is képesek kommunikálni - a szolgáltatás elterjedését nagyban gátolta, hogy csak a cég maroknyi, borsos árú csúcsmodelljén volt elérhető, egész pontosan a Galaxy S6 és S7 sorozatok telefonjain, valamint a Note 5-ön. Ez nagyban visszafogta a szolgáltatásban rejlő potenciált, hiszen kizárta a cég olcsó, belépő-középszintű eszközeit, amelyeket egyébként a vállalat hatalmas mennyiségben értékesít.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A gyártó most úgy látszik megteszi az első lépést az egyelőre szűkös kör kiszélesítésére, az etNews szerint már júniusban megjelenő Samsung Pay Mini alkalmazásával nem csak saját készülékeit, de a teljes androidos ökoszisztémát célba veszi, sőt, az app iOS-en is elérhető lesz. Sajnos azonban a szoftver nem kínál majd teljes Samsung Pay funkcionalitást, és nem csak az MST-hez szükséges dedikált hardver hiánya miatt: az első értesülések szerint az alkalmazást a gyártó kifejezetten online fizetésre szánja, üzletekben, fizikai termináloknál nem lesz használható, még az egyébként NFC-képes telefonokkal sem.

A szoftverben első körben a koreai Samsung Card, Lotte Card és a Hana Card bankkártyák lesznek regisztrálhatók - a szolgáltatással a vállalat először a hazai piacot veszi célba. A vállalat a dedikált apptól a rendszerén keresztül bonyolított online fizetések számának növekedését reméli, miután az eredeti Samsung Pay-t a felhasználók túlnyomó része csak fizikai boltokban használja, online vásárlások az összes vásárlás kevesebb mint húsz százalékát teszik ki. Ez részben a nehézkes, nem egységes felhasználói élménynek tudható be, más módon lehet eljutni például a Samsung Pay-es fizetéshez egy webshop felületéről, mint egy alkalmazáson belüli vásárlás esetében.

A jóval szélesebb körben elérhető Samsung Pay Mini sokkal egységesebb rendszert kínál majd, miközben megmaradnak benne az olyan funkciók, mint az ujjlenyomatos azonosítás. A vállalat a tervek szerint a későbbiekben a mobileszközökön túl PC-n is elérhetővé teszi majd a szolgáltatást. Az online fizetési rendszer Dél-Koreában rajtol, a későbbiekben azonban, akárcsak "nagy testvére" megkezdheti a terjeszkedést további régiókban - ehhez persze további kártyatársaságokkal, illetve bankokkal is meg kell majd állapodnia, mindenesetre ha a Samsung tartani akarja a lépést riválisaival, nem maradhat sokáig Korea-exkluzív.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról