Szerző: Hlács Ferenc

2016. május 26. 15:31

Három mobilplatformtól is búcsúzik a PayPal

A Windows Phone, BlackBerry és Fire OS felhasználók sem kapják meg a PayPal mobilalkalmazásának legújabb verzióját, júniustól pedig a három platformon az app korábbi kiadása sem működik majd tovább.

Nagytakarítást tart a PayPal, az online fizetési szolgáltatás több platformról is végleg kivonja mobilalkalmazását, így rövidesen csak a két legnagyobb mobil operációs rendszeren, iOS-en és Androidon lesz elérhető. A vállalat szerint azért van szükség a lépésre, hogy az egyre vékonyodó felhasználói bázissal rendelkező rendszerekre készült szoftverektől átcsoportosíthassa erőforrásait a nagyobb platformokra, hogy azokon a lehető legjobb felhasználói élményt biztosíthassa.

A döntés értelmében a PayPal a Windows Phone-nak, BlackBerrynek, illetve az Amazon Fire OS-nek is búcsút int, ami talán a blackberryseknek fog a legkevésbé fájni, hiszen a BBM-en keresztül továbbra is lehetőségük lesz peer-to-peer pénzküldésre a PayPal segítségével, ráadásul az alkalmazás eleve csak maroknyi országban volt elérhető. Az Outlook.com felhasználóinak sincs okuk aggodalomra, a PayPal beépülőjével emailfiókjukból továbbra is indíthatnak pénzküldést. Az nem egészen világos, hogy a cég miért szünteti meg Fire OS-es appját is, hiszen az Amazon rendszere az Android egy forkolt verziója, vagyis lényegében ugyanazok az alkalmazások futnak rajta, mint a Google-féle, "hagyományos" Androidon.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A PayPal mobilos weboldala természetesen mindegyik platformon változatlanul igénybe vehető lesz, erről a számlák kezelésére és tranzakciók lebonyolítására is van lehetőség. A vállalat alkalmazása jelenleg a 4.0.3 vagy frissebb verziószámú Androidon, illetve az iOS 8.1-es, illetve újabb verzióin érhető el. Az app legutóbbi, 6.0-s változata már nem érkezik meg a fenti platformokra, a cég szerint továbbá június 30-tól azokon a szoftver korábbi kiadásai sem működnek majd tovább.

A vállalat csütörtökön egy közleményben számolt be az appok nyugdíjazásáról, ami igazából nem mondható túl meglepő lépésnek, egyszerűen követi az okostelefon-piac változásait. Legutóbbi csúcsmodelljével már a BlackBerry is Androidra váltott, és ha hivatalosan nem is intett búcsút saját rendszerének, lényegében biztosra vehető, hogy az már nem tűnik fel új telefonon. A Windows Phone felhasználói bázisának elvékonyodását valószínűleg senkinek nem kell ecsetelni, azok nagy részük a Google rendszeréhez pártolt át - emellett úgy látszik az Amazon sem ér meg több erőfeszítést a cégnek, még akkor sem, ha csak minimális befektetésről van szó.

Az elmúlt hetekben egyébként ez már a PayPal második nagyobb kaliberű bejelentése, a cég nemrég szigorított közösségi finanszírozásra vonatkozó irányelvein.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.