:

Szerző: Asztalos Olivér

2016. május 12. 16:56

Végre lezárulhat a Western Digital-SanDisk üzlet

Az összes szükséges jóváhagyás után megveheti a Western Digital a SanDisket, amivel a hosszútávú túléléshez szükséges flash-alapú technológiákat zsebel be a WDC.

Áment mondott Kína a Western Digital-SanDisk üzletre, így végre lezárulhat a huzavona, a WDC-jé lehet az SSD-gyártó. A korábbi megállapodás értelmében a Western Digital 19 milliárd dollárt fizet a SanDiskért, amivel bebiztosíthatja magát az egyre bővülő NAND, illetve SSD piacon.

A még tavaly októberi bejelentés szerint a WDC 86,5 dollárt ad egy SanDisk részvényért, 85,1 dollárt készpénzben, amit megtold 0,0176 saját papírral. Ezzel a felvásárlás értéke összesen nagyjából 19 milliárd dollárra rúg, melynek készpénzes részéhez a vállalat hitelt vesz fel, a 10 milliárd dolláros csomagot pedig a korábbi hírek szerint a JPMorgan biztosítja.

Az üzlet egy ponton majdnem zátonyra futott, február végén a merevlemezgyártó egyik legnagyobb részvényese, a londoni Alken Asset Management arra kérte a vállalatot, hogy álljon el az üzlettől, ugyanis a 19 milliárdos összeg jóval magasabb, mint amennyit a flash-alapú tárolóiról ismert SanDisk ér. Ezt követően a Tsinghua Unigrouphoz tartozó Unisplendour jelentette be, hogy visszavonja tavaly október elején, még a SanDisk akvizíciójáról szóló megállapodást megelőző befektetési ajánlatát. A kínai befektetők 3,78 milliárd dollár értékben vásároltak volna 15 százalékos részesedést a Western Digitalban.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Végül március közepére elhárultak az akadályok, a SanDisk és a WDC részvényesei egyaránt megszavazták az üzletet, melyhez így már csak a kínai hatóságok jóváhagyása hiányzott, ugyanis korábban az EU mellett az USA, Szingapúr, Japán, Tajvan, Dél-Korea, Törökország, valamint a Dél-afrikai Köztársaság is rábólintott a felvásárlásra.

Az akvizícióval a Western Digital lesz az első olyan vertikálisan integrált vállalat, mely merevlemezeket és flash-alapú tárolókat konzumer és vállalati rendszerekhez egyaránt szállít. A cég ezzel a következő évtizedekre biztosíthatja be magát, hiszen a merevlemezek gyorsan szűkülő piacával hosszútávon komoly problémákba ütközött volna a WDC.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.