:

Szerző: Voith Hunor

2016. május 3. 16:00

Dell Technologies lesz a Dell-EMC óriásvállalat neve

A "kliens megoldások" Dell, a vállalati üzletág pedig Dell EMC almárkák alatt fognak futni.

Az EMC World megnyitóján jelentette be Michael Dell a Dell-EMC várható egyesüléséből létrejövő óriásvállalat új nevét és almárkáit. Azért a várható jelző, mert az EMC részvényesei még nem szavazták meg a tranzakciót, bár nem valószínű, hogy a jóváhagyás az eddigiek után ne történne meg. Mindenesetre a majdani új cég vezérigazgatói posztját betöltő Michael Dell már most fontosnak tartotta elmondani, hogy fog (magas szinten) kinézni a vállalati struktúra, bár az arculati elemeken a hivatalos közlemény szerint még javában folyik a munka.

Családi üzelmek

A mintegy 60 milliárd dolláros akvizíció lezárását követően a kombinált vállalat Dell Technologies néven fog futni, tükrözve azt, hogy az óriási szervezetbe számos, de egymást jól kiegészítő tevékenység lesz. A portfólió Dell szerint egyedülálló lesz a világon, és a teljes vállalati informatikai infrastruktúrát le fogja fedni hardvertől szoftverig, horizontálisan és vertikálisan egyaránt. A cég vállalati üzletágát és "kliens megoldásait" eltérő almárkákkal fogja futtatni: előbbi a Dell EMC nevet fogja viselni, utóbbi pedig a megszokott Dell nevet fogja tovább vinni – ez gyakorlatilag a Dell PC-ket takarhatja, és az egyelőre nem tiszta, hogy a vékonykliensek ide, vagy a vállalati üzletág alá fognak tartozni.

Az EMC konferenciáján Michael Dell a HP Incet és a HPE-t is "elővette", és hosszan ecsetelte, szerinte miért elhibázott a konkurens vállalat zsugorodási stratégiája, a Dell-EMC előre menekülése pedig miért helyes. "Egyre kisebbek lesznek, egyre kevesebb a forgalmuk, kevesebb az innováció, kevesebbet költenek kutatás-fejlesztésre, kevesebb a szoftver, összemegy az ellátási lánc és minden területen részesedést veszítenek velünk szemben" - mondta a Dell alapítója. "Nem fogyaszthatod magad sikeresre – ilyen nincs is. A HP mégis ezt csinálja. Mi éppen az ellenkező irányba megyünk [...], a Dell és az EMC kombinálásával a következő ipari forradalom nélkülözhetetlen technológiai infrastruktúrájává válhatunk" tette hozzá.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A lekicsinylő gesztus az EMC és Dell partnerek körében a visszajelzések alapján nem aratott osztatlan sikert, egyrészt azért, mert értelmetlen látványvagdalkozás, másrészt pedig azért sem, mert nagyvállalati téren a HPE jelenleg körökkel a Dell előtt jár termékstratégia és termékkonszolidáció szempontjából. Míg a partnerek és az ügyfelek egyelőre nem látják, az egyesülés után pontosan hogyan fog alakulni a portfólió, a támogatás/értékesítés milyen csatornákon keresztül fog zajlani, és a jövőben milyen fejlesztésekre lehet számítani, az egykori HP a nehezén már túl van és ezeket a kérdéseket mára nagyrészt tisztázta. A Dell-alapító szavait persze a HP Inc. és a HPE sem hagyta kommentár nélkül, utóbbi szerint a Dell-EMC "elavult technológiákra" fogad, és stratégiája éles kontrasztban áll az övékkel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.