Szerző: HIRDETÉS

2016. április 25. 14:44

Komplett analitikai eszköz egy nagyvállalati tároló áráért

A Fujitsu a megbízható hardvert, a magyar LogDrill pedig a szoftvert és a szoftveres szakértelmet biztosítja.

Az adattárolás és adatfeldolgozás, -elemzés egyre komolyabb kihívást jelent azoknak a cégeknek, melyek egyrészt nagy mennyiségű, hosszú évek alatt felgyülemlett adatot görgetnek maguk előtt, másrészt/vagy folyamatosan rengeteg adatot termelnek. Ha már több kényszer miatt is meg kell őrizni ezt a rengeteg információt, egyúttal a benne rejlő rejlő lehetőségeket is ki kéne használni – ez azonban a különböző adatforrások, tárolórétegek stb. miatt alapesetben, paradigmaváltás nélkül csak nagyon alacsony hatásfokkal valósítható meg.

A Fujitsu és a LogDrill (a KÜRT leányvállalata) együttesen olyan megoldást kínál a problémára, amely magas megbízhatóság és rendelkezésre állás mellett olyan funkciókat is biztosít, mint a lineáris skálázhatóság, az analitikai képességek, a valós idejű adatfeldolgozás, naplónormalizálás. A termék egyik legfontosabb jellemzője, hogy appliance, azaz egy előre összeállított és tesztelt “konyhakész” analitikai eszköz, ami a beszerzés, beüzemelés és a hosszú távú terméktámogatás szempontjából is előnyös a vevőnek.

A Fujitsu a “vasat” biztosítja, a LogDrill pedig az ehhez illesztett és előre, alapszintűen konfigurált Apache Hadoopot és Cloudera Impalát – utóbbit egyedi, könnyen használható telepítő varázslóval és teljeskörűen biztosított dokumentációval. Ha az ügyfélnek ennél többre van szüksége, akkor feljebb léphet egy szintet és kérheti a PetaPylon kiépítést is, ami további, a LogDrill által fejlesztett képességeket tartalmaz, például a különböző adatforrásokból egységes adattárházat képező ETL (extract, transform, load) és fejlett naplófeldolgozási, -elemzési funkciókat – erről részletesebben itt írtunk. Ezekkel összességében még könnyebben illeszthető nagyvállalati rendszerbe az analitikus tárolórendszer.

Ami a hardveres alapot illeti, azt a Fujitsu PRIMERGY RX1330 M1 rack szerverei adják: kettő a name node-ok, négy a data node-ok szerepét tölti be, Intel Xeon E3 v3 processzorokkal. Ezek németországi tervezésű és gyártású szerverek, életciklus-garanciával, így a gyártó kivezetésük után további 5 évig vállal támogatást a nem mozgó alkatrészekre. A driver- és firmwarefrissítéshez nem kell külön, általában költséges támogatási szerződést kötni.

A Fujitsu szerint az appliance ára összemérhető a hagyományos nagyvállalati tárolók árával, ellenben azoknál jóval többet nyújt, mert nem csak rengeteg adat biztonságos és hatékony tárolását valósítja meg, hanem a nagyobb horderejű üzleti döntésekhez ma már egyre inkább nélkülözhetetlen analitikai képességeket is beépítetten tartalmazza.

[A Fujitsu Technology Solutions Kft. megbízásából készített anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.