Szerző: Asztalos Olivér

2016. március 8. 17:35

Kihúzza a TV-ből az antennát a Microsoft

Hamarosan véget érhetnek a nagyképernyős videótelefonálások, a Microsoft a Skype for TV szolgáltatás megszüntetése mellett döntött.

Júniustól megszünteti a Skype for TV támogatását a Microsoft, jelentette be a cég. Ettől kezdve már nem érkeznek frissítések a kommunikációs platform okostévés verzióhoz, de ami ennél kellemetlenebb lehet, a televíziók gyártói ettől kezdve akár dönthetnek az alkalmazás eltávolítása mellett is.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A lépés indoklásában a "felhasználói szokások változása" áll, a Microsoft szerint az elmúlt pár évben még inkább a mobil eszközök felé terelődött a hangsúly. Annyira, hogy a vállalat szerint a nappaliban nem a tévén, hanem tableteken és okostelefonokon folyik a Skype-csevegés. A Skype for TV fejlesztésének megszüntetésével a felszabadult erőforrásokat az okostelefonos és tabletes verziók tökéletesítésére fordíthatja majd a cég.

A Skype for TV szolgáltatást 2010-ben indította a Skype, még bő egy évvel azelőtt, hogy a Microsoft felvásárolta volna a kommunikációs platformot. A szoftver, illetve megfelelő, beépített (vagy külső) kamerával rendelkező televízió kombinálásával nagyképernyős videóhívást vagy hanghívást lehetett indítani, relatíve egyszerűen. A tévés Skype-ot a tévégyártók is komolyan vették, több gyártó is épített webkamerát a készülékekbe kimondottan a videotelefonálás kedvéért. A kamera nélküli modellekhez pedig kiegészítőkkel, például a Logitech TV Cam HD csomagjával lehetett a funkciót hozzáadni.

A megoldás sorsa egyelőre nem világos, a Microsoft eufemisztikusan a "támogatás befejezését" illetve a frissítések hiányát emlegeti, az azonban a szövegben nem szerepel, hogy a szolgáltatás júniustól ténylegesen leállna. A közlés szerint azonban a tévégyártók "eltávolíthatják" az alkalmazást a készülékekről, az okostévék általában adnak lehetőséget arra, hogy a gyártó ezt megtegye. Elképzelhető tehát, hogy a szolgáltatás a határidő után is zavartalanul üzemel még egy ideig, de garancia erre a működésre immár nincs.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról