:

Szerző: Voith Hunor

2016. február 19. 17:30

Gyárilag App-V kliens kerül a nagyvállalati Windows 10-be

A kiszivárgott menetrend szerint a Redstone 1 kódnevű frissítéssel érkezik az alapszintű integráció, a Redstone 2 pedig egyéb Microsoft termékekkel is szorosabbra fűzné a szálakat.

A jövőben a nagyvállalati Windows 10 (tehát az Enterprise kiadás) szerves része lesz a jelenleg külön telepíthető App-V kliens, írja a ZDNet egy zárt webinárium nyilvánosságra került dokumentumaira hivatkozva. Az alkalmazásvirtualizációs megoldás fejlesztési irányáról a Microsoft egyik desktop- és alkalmazásvirtualizációs szaktanácsadója, Steven Thomas beszélt a Flexera által szervezett online oktatáson, Michel Roth Microsoft MVP pedig blogján összegezte az újdonságokat.

A kikerült információk alapján az App-V kliens a Windows 10 következő nagy frissítésétől, a várhatóan valamikor idén nyáron megjelenő Redstone 1-től kezdve nem csak az MDOP (Microsoft Desktop Optimization) üzemeltetői eszköztár részeként lesz elérhető, hanem bekerül az operációs rendszer nagyvállalati verziójába. A szoftver a tavaly kiadott 5.1-es kiszolgálói háttérret fogja használni, ennek fontosabb fejlesztéseit itt szedtük össze.

Az októberben esedékes Redstone 2 kódnevű frissítés "szorosabb integrációt fog nyújtani más Microsoft termékekkel" és "csökkenteni fogja a hagyományos [Win32-es] alkalmazások karbantartási költségét". Hogy ezek ténylegesen milyen tervezett változtatásokat takarnak, arról jelenleg nincs információ, a redmondi vállalat nem kívánta kommentálni az oktatáson elmondottakat.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Azt érdemes megjegyezni, hogy Thomas újfent hangsúlyozta az App-V és a Project Centennial közötti alapvető különbségeket. Bár mindkét eszköz Win32-es alkalmazások újracsomagolására szolgál, és a motorháztető alatt komoly hasonlóságokat mutat, felhasználási területük eltérő.

Az App-V-vel (továbbra is) a Win32-es szoftverek virtualizációját, hordozhatóságát, felügyeletét lehet elvégezni, a Centennial viszont a programok Windows Store-osítására való (AppX csomagformátum, az üzleti Windows Store-on keresztüli menedzselhetőség, automatikus frissítés, alkalmazáson belüli vásárlás, csempék). Erről a megoldásról most még viszonylag keveset tudni - a nyilvános tesztelés elvileg valamikor 2016-ban fog elindulni, az ezt követő megjelenési dátumról viszont még pletykák sincsenek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.