Szerző: Hlács Ferenc

2016. február 19. 14:30

Frissült az iOS-es Firefox

3D Touch és Peek and Pop támogatással, Spotlightból kereshető megnyitott lapokkal és más újdonságokkal érkezik az iOS-es Firefox 2.0-s verziója. A böngésző legfrissebb változata már letölthető az Apple alkalmazásboltjából.

Bejelentette az iOS-es Firefox 2.0-s verzióját a Mozilla. Az Apple mobilplatformján stabil verzióval tavaly novemberben debütált böngészőt fejlesztői több új képességgel is felszerelték, többek között az iPhone 6s-eken 3D Touch funkciót is kihasználja. A szoftver a korábbiaknak megfelelően ingyenesen letölthető az Apple alkalmazásboltjából.

A Mozilla kapcsolódó weboldala szerint a 2.0-s Firefoxban négy fő újítás kapott helyet. A böngésző jelszókezelője kisebb ráncfelvarráson esett át, a készülékre vagy Firefox-fiókba mentett bejelentkezési adatok az új verzióban kereshetők, szűrhetők és szerkeszthetők is az app erre szolgáló menüpontjából. Szintén fontos újdonság, hogy a megnyitott lapok már az operációs rendszer keresési eredményei (Spotlight) között is megjelennek a főképernyőn. A cég az egyes weboldalakon történő keresésen is csiszolt, az egy adott szövegrészt hosszan lenyomva, illetve a megosztás menübe navigálva is hozzáférhető.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A leglátványosabb fejlesztés talán az említett 3D Touch támogatásának bevezetése. A nyomásérzékeny kijelzővel felszerelt iPhone 6s és iPhone 6s Plus készülékeken az alkalmazás ikonját erősebben megnyomva egy gyorsmenü ugrik fel, amelyből előhívhatjuk a legutóbb elmentett könyvjelzőt, de új lapot vagy privát lapot is nyithatunk. Az új verzióba az iOS-en ismert "Peek and Pop" funkció is megérkezett, utóbbival későbbi olvasásra tehetünk el cikkeket, egyszerűbben másolhatunk webcímeket vagy zárhatunk be fölöslegessé vált lapokat.

Az újdonságok listájából természetesen a kisebb teljesítményjavítások, bugfixek sem maradtak ki. A különböző változtatásokat a Mozilla az app frissítését követő első megnyitáskor megjelenő oldalon taglalja. A cég egyébként nemrég jelentette be, hogy változtat a frissítések ütemezésén, idén már a megszokott hathetes ciklus helyett rugalmasabb, 6-8 hetes intervallumokat vezet be, hogy jobban igazodhasson mind az esetleges időközben felmerülő észrevételekhez, mind pedig globális fejlesztői közösségének igényeihez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról