Szerző: Voith Hunor

2016. február 9. 12:30

Máris bővült az Azure Stack előzetese

Frissült az SDK, van natív Visual Studio támogatás és kipróbálhatóak a MySQL, SQL Server és Web Apps erőforrások. A Windows Azure Pack tudása még másfél évig bővül, biztonsági frissítések pedig 2022 nyaráig érkeznek hozzá.

Elkezdődött a január vége óta kipróbálható Azure Stack funkcionális frissítése. A szoftverrendszerrel a Microsoft saját felhőjének teljes tudását ígéri eljuttatni a nagyvállalati adatközpontokba és a hosting szolgáltatókhoz, valamikor 2016 utolsó negyedévében. Addig is folyamatosan bővíteni fogja az előzetes verziót, a fejlesztés részeként pedig a Windows 10-hez és a Windows Server 2016-hoz hasonlóan rendre elérhetővé tesz olyan funkciókat is, melyeknek további csiszolásánál aktívan támaszkodni fog a tesztelői visszajelzésekre, telemetriai adatokra.

A kiadás utáni első nagyobb bővítés részeként néhány PaaS típusú szolgáltatás előzetese került be az Azure Stack próbakörébe. Ahogy fentebb említettük, a Microsoft igyekszik minél több visszajelzést és használat során keletkező információt begyűjteni a fejlesztéshez, ezért a bejelentő blogbejegyzésben is felhívja a figyelmet az új funkciók "korai előzetes" állapotára.

Kipróbálható az Azure App Service Web Apps háttérszolgáltatása (service provider), a MySQL és SQL Server háttérszolgáltatások, a fejlesztői csomagban megjelent a PowerShell és keresztplatformos parancssor támogatása, a 2.8.2-es Azure SDK-val pedig bekerült a Visual Studio 2015 Update 1 natív támogatása is. Részletes útmutató a szolgáltatások használatáról itt olvasható.

10:41
 

An early look at Azure Stack and what it means for IT, with Jeffrey Snover

Még több videó

Azure Pack - még nem kell leírni

A Microsoft a Windows Azure Pack (WAP) támogatási ütemtervét is részletezte. A vállalat igyekszik megnyugtatni minden meglévő ügyfelet, hogy a régebbi szoftverrendszer fejlesztését nem hanyagolja el. Egyrészt a jelenleg Windows Server 2012 R2-t és System Center 2012 R2-t igénylő WAP a "közeljövőben" Windows Server 2016 és System Center 2016 alapokra építkező kiadást is fog kapni – jó kérdés, hogy a "közeljövőben" mit takar, mert a jelenlegi információk szerint a WS 2016 megjelenésére is még legalább fél évet kell várni.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Másrészt a Microsoft 2017 közepéig, az általános támogatási időszak lejártáig (2017. július 11.) negyedévente funkcionális bővítést is biztosítani fog, biztonsági frissítésekkel pedig 2022 nyaráig lehet számolni. Ez nagyrészt összecseng az alapul szolgáló működési környezet támogatásával is: a System Center 2012 R2 menetrendjével a WAP teljes átfedésben van, míg a Windows Server 2012 R2 általános támogatása 2018 januárjában, kiterjesztett támogatása pedig 2023 elején fog lejárni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról