Szerző: Asztalos Olivér

2016. február 8. 16:55

iRobot: rakéta helyett még több porszívó

Eladja katonai robotokat fejlesztő divízióját az iRobot. A vállalat stratégiaváltással magyarázza a döntést, a cég még nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni a konzumer termékekre.

Az iRobot értékesíti a különféle katonai robotokat fejlesztő részlegét, adta hírül múlt héten a vállalat. A lépés hátterében egy új stratégia áll, ugyanis a konzumer körökben elsősorban robotporszívóiról ismert cég ezután még nagyobb hangsúlyt kíván helyezni a háztartásokban hasznosítható különféle robotikus eszközökre.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Defense & Securities elnevezésű divíziót az Arlington Capital Partners vásárolja meg, amiért a hírek szerint 45 millió dollárt tehet majd zsebre az iRobot. A vállalat kínálatában jelenleg négy katonai modell található, a kisméretű felderítő FirstLooktól az akár 150 kilogrammot is mozgatni képes Kobráig. A hadsereg kötelékeiben népszerű PackBot ezek között helyezkedik el, ezt a modellt többek között Afganisztánban is előszeretettel alkalmazta az amerikai haderő.

A hírek szerint ezekre a modellekre jelenleg nincs akkora igény mint bő 10 évvel ezelőtt, az iRobot pedig most sokkal inkább a különféle otthoni robotokban látja a növekedési potenciált. A cég közleménye szerint a közelmúltban bemutatott Roomba 980 nagy sikernek örvend, a bevétel pedig növekszik, amit az iRobot szeretne meglovagolni. A cég szerint jelenleg 14 millió különféle robot kószál az otthonokban, mely számot természetesen növelni szeretné az iRobot. Az új termékek bevezetése mellett a kínai piac meghódítása is a tervek között szerepel.

Az otthoni robotok fejlesztése mellett még a vállalati termékek is fennmaradnak a palettán. A 21,5 hüvelykes kijelzővel szerelt Ava 500 videokonferencia-robotot még 2013-ban mutatta be a vállalat, mely azóta már az Intel vezérigazgatója, Brian Krzanich mellett is feltűnt a színpadon, épp az iRobot vezetőjét személyesítve meg.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.