Szerző: Hlács Ferenc

2016. február 3. 16:43

A Zagg lecsapott a Mophie-ra

Több mint 100 millió dollárt fizet riválisáért az okostelefonos kiegészítőket gyártó Zagg. A vállalat a Mophie-t kebelezi be, amelynek termékei mellett több mint 140 szabadalmát is megkaparintja.

Konkurense kebelezi be az iPhone-kiegészítőket gyártó Mophie-t. A vállalat a felvásárlás lezárultával - amely a tervek szerint még ebben a negyedévben várható - az ugyancsak mobilos kiegészítőkben utazó Zagghez kerül, amely cég első körben mintegy 100 millió dollárt fizet ki riválisáért. A vállalat ezt követően egy második összeget is kicsenget, amelynek mértéke a Mophie következő egyéves időszakra vonatkozó korrigált bevételétől függ.

A Mophie neve leginkább az Apple okostelefonjaihoz készült, plusz akkumulátorral megtoldott masszív telefontokjairól lehet ismerős, de a vállalat univerzálisan használható külső akkumulátorokat, dokkolókat és autós tartókat is forgalmaz. A Zagg repertoárja ennél valamivel szélesebb, a vállalat  a hordozható töltők mellett többek között a mobileszközökhöz szánt billentyűzetekkel, kijelzővédő fóliákkal és tokokkal is foglalkozik.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A cég az akvizícióval természetesen nem csak a Mophie termékeit kaparintja meg: a jövőben immár lehetősége lesz a bekebelezett vállalat kiterjedt kereskedelmi kapcsolataira is építeni, továbbá annak mintegy 140 nemzetközi és egyesült államokbeli szabadalmához is hozzájut majd.

A felvásárlás jó eséllyel épp időben zajlik, a hasonló okostelefonos kiegészítők piaca ugyanis mára rendkívül zsúfolttá vált, azon számos versenyző próbál egymás mellett helytállni, nem is beszélve a filléres, kínai eszközök özönvizéről. A területen ráadásul az utóbbi hónapokban olyan óriások is feltűntek, mint az Apple, amely nemrég maga is kiadott egy akkuval felszerelt szilikontokot iPhone 6s készülékéhez - igaz, annak formaterve, borsos ára és aránylag kis kapacitása erősen megosztotta a vásárlóközönséget.

Az mindenesetre kétségtelen, hogy a Zagg sokkal jobb esélyekkel folytathatja a küzdelmet a piacon, a Mophie-val szerzett új termékekkel, szaktudással és kereskedelmi kapcsolatokkal felfegyverkezve, de a bekebelezett cég is jól járhat, elemzők szerint ugyanis a Mophie 200 millió dolláros bevételével mára elérte növekedésének végét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról