Szerző: Asztalos Olivér

2015. december 17. 16:45

Mainframe-mestereket keres az IBM

Az IBM egy új lehetőséget kínál a magyar egyetemisták és főiskolások részére. A Master the Mainframe megmérettetés során a résztvevők a mainframe rendszerekkel való megismerkedés mellett értékes nyereményekre is szert tehetnek.

A többéves múltra visszatekintő Master the Mainframe versenyben a régióból idén szlovák és cseh főiskolai és egyetemi hallgatók mellett már hazánk diákjai is részt vehetnek. Az IBM a verseny keretében megismerteti a mintegy 30 országból származó résztvevőket az elsősorban a pénzügy szektorban kulcsfontosságú mainframe-ekkel. Az ilyen gépek jelenleg például a bankkártyás tranzakciók közel 100 százalékát szolgálják ki.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Master the Mainframe megmérettetés során az informatikai hallgatók testközelből szerezhetnek tapasztalatokat különféle nagyszámítógépekkel elvégezhető feladatokról. A verseny elsősorban a résztvevők általános informatikai illetve programozói ismereteit teszi próbára, miközben a diákok értékes gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodhatnak.

A játékhoz abszolút nincs szükség előzetes mainframe-es tapasztalatokra, csupán alapvető informatikai ismereteket illetve kellő lelkesedést és motivációra. A megmérettetés három fordulóból áll, melyek során a diákoknak egyre komolyabb feladatokkal kell szembenézniük. Az egyes fordulók sikeres elvégzése után különféle ajándékokkal gazdagodhatnak a résztvevők, ami a harmadik forduló után már iPad Air 2 tabletet jelent. A legjobban szereplők a Mainframe Világbajnokság New York-i fordulójában vehetnek részt, melynek költségeit az IBM fedezi.

A versenyre december 31-ig lehet jelentkezni. Regisztrálni az IBM honlapján lehet, a verseny regionális közössége pedig a Facebookon kapott helyet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról