Szerző: Asztalos Olivér

2015. november 27. 09:30

Ismét nyugdíjazott az AMD

Végéhez ért a GCN előtti AMD GPU-k terméktámogatása. Az összes 2012 előtt megjelent videokártya érintett, ugyanakkor akad néhány fiatalabb OEM termék és APU is, amire hatással van a döntés.

Az AMD kedden tette elérhetővé a Catalyst leváltására hivatott Radeon Software programcsomag első, Crimson Edition jelzésű publikus verzióját. Ezzel párhuzamosan a vállalat bejelentette, hogy a nem GCN-alapú, azaz a VLIW5 és VLIW4 architektúrára épülő GPU-k támogatása végéhez ért, az érintett termékek legacy státuszt kaptak. Emellett ugyanakkor kiadott még egy utolsó csomagot, mely a már említett, megújult felhasználói felülettel rendelkező vezérlőpultot alkalmazza.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A döntés a kiskereskedelmi piacra szánt videokártyák közül a HD 5000 és HD 6000 szériát, míg az OEM termékek közül a HD 7000 és 7600 közötti, valamint a 8000 és 8400 közé eső modelleket érinti. A lépés jó néhány APU terméktámogatására is hatással van, így a Llano (3000-es sorozat), Trinity (5000-es széria), és Richland (6000-es sorozat) mellett a Brazos platform tagjai sem kapnak újabb meghajtókat.

Az AMD elmondta, hogy szakembereik az évek során kiaknázták a korábbi architektúrákban lévő fejlesztési potenciált, így már nem éri meg dedikált erőforrást fenntartani a régebbi termékek fejlesztéséhez. Az így felszabadult mérnöki kapacitást a vállalat a GCN-alapú termékekhez készülő szoftvercsomagokra fordítja. Ezzel a fejlesztői munka és a terméktámogatás töredezettsége is csökken, ami jótékony hatással lehet a jövőben megjelenő csomagok minőségére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról