Szerző: Asztalos Olivér

2015. november 24. 11:35

Frissített Braswell processzorok érkeztek

Egy új steppingnek köszönhetően három új Braswell processzort jelentett be az Intel. A termékek magasabb magórajelet, illetve frissített GPU elnevezést kaptak.

Az Intel frissítette az asztali és beágyazott rendszerekbe szánt, Braswell-alapú termékpalettáját. A bejelentett modellek egy új, "D" jelölésű steppingre épülnek, mely a hírek szerint elsősorban gyártástechnológia finomhangolásokat tartalmaz. A változtatások lehetővé teszik az üzemi frekvencia emelését, amit az Intel három új modellel ki is használt. Az új termékek megkülönböztetése egyszerű, ugyanis ezek esetében a típusjelölés már "J" betűvel kezdődik.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A bejelentett három modell közül kettő Celeron. A kisebbik, J3060 típusú processzor kétmagos, a maximális burst órajele pedig 2480 MHz. A J3160 ezzel szemben négy magot vonultat fel, ugyanakkor valamivel alacsonyabb, 2240 MHz-es burst órajellel. Az integrált GPU továbbra is a Broadwellből ismert Gen8 mikroarchitektúrára épül fel. A végrehajtók, azaz az EU-k száma 12, melyekkel a grafikus egység a HD 400 elnevezést kapta meg. A két Celeron TDP-je 6 watt.

forrás: AnandTech

A bejelentés egyetlen Pentium tagja a J3710, mely szintén négy processzormagot tartalmaz. A nagyobb Celeronhoz képest csupán a maximális burst órajelben van különbség, ami ebben az esetben 2640 MHz lehet. Emellett egy kicsit a GPU is erősebb, hisz 12 helyett már 16 végrehajtóval dolgozik, amit már HD 405-nek nevez az Intel.

A három új termék némi változtatást is igényel a gyártók részéről, ugyanis a tápellátó áramkör maximális áramerősségét 7,7 amperről 10-re emelte a CPU magok esetében, míg az iGPU-nál 11-ről 12 amperre. Emellett a három szóban forgó modellhez új GPU illesztőprogram is szükséges. Az egyelőre ismeretlen árú termékek szállítása január 15-én indul meg, és szeptember 30-án fejeződik be.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról