Szerző: Hlács Ferenc

2015. november 23. 12:15

A zenestreaming adatforgalmon is spórol az Opera Max

Frissült az Opera Max, az alkalmazás a képek és videostreaming szolgáltatások mellett már a zenestreaming appok által generált adatforgalmat is képes megzabolázni. Az alkalmazás egyelőre csak néhány zenei szolgáltatást támogat, de a lista az Opera szerint hamarosan bővülni fog.

Az Opera mobilos böngészőit sokan kedvező adatforgalom-kezelésük miatt kedvelik, a tömörített tartalmakkal ugyanis a felhasználók nem elhanyagolható adatmennyiséget spórolhatnak meg böngészés közben, ami különösen a gyengébb lefedettségű, kis sávszélességet biztosító mobilinternettel rendelkező területeken, illetve a korlátozott adatcsomaggal rendelkezőknek kedvez. Kevésbé ismert ugyanakkor, hogy az Opera egy kifejezetten az adatéhes alkalmazások féken tartására szánt alkalmazással is rendelkezik, amely Opera Max név alatt fut. Az app lényege, hogy a letölteni kívánt tartalmakat először a vállalat szerverei felé továbbítja, amelyek tömörítik azokat, majd barátságosabb méretben teszik elérhetővé a felhasználó számára.

Az Android platformot célzó alkalmazást a vállalat nagyjából két évvel ezelőtt tette először elérhetővé, idén pedig számos funkcióval bővítette - a legfrissebb újításokról a fejlesztőcsapat a héten számolt be. Az app legújabb frissítését követően már a zenestreaming szolgáltatásokat is kezelésbe veszi, igaz első körben csak öt megadott alkalmazás étvágyát tudja mérsékelni. Az Opera Max az MP3 és MP4 streameket is támogatja, amelyeket képes AAC+-ba konvertálni, ezzel a vállalat szerint továbbra is jó minőség mellett biztosít akár 50 százalékkal visszanyesett adatforgalmat.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A megoldás jelenleg a YouTube Music, a Pandora, Slacker Radio, Gaana és Saavn streaming appokat támogatja, a hazánkban népszerű Spotify vagy Deezer hiányoznak a palettáról - az app fejlesztői ugyanakkor azt ígérik, a sor hamarosan további streaming szolgáltatásokkal bővül. Az Egyesült Államokban már élesedett YouTube Music ráadásul jövőre várhatóan Európába is megérkezik, így hamarosan az öreg kontinensen is hasznot húzhatnak a felhasználók az Opera Max zenestreamingre vonatkozó képességeiből. A bejelentés szerint az alkalmazás egyébként a Rocket Optimizerre épül, a platformot vállalat a Skyfire 2013-as felvásárlásakor kebelezte be.

Az Opera Max persze nem csak a zenei tartalmakkal bánik hasonlóan, a képeket, illetve különböző médiatartalmakat már a kezdetektől tömöríti, de a vállalat idén a YouTube és egyéb videostreaming megoldások támogatását is bejelentette. Az alkalmazás a cég többi termékéhez hasonlóan ingyenesen tölthető le a Google Play alkalmazásboltból, az Android 4.0 vagy újabb rendszert futtató telefonokra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról