Szerző: Asztalos Olivér

2015. november 16. 09:40

Két tárolómegoldását frissítette a Fujitsu

A Fujitsu frissítette népszerű tárolómegoldásait. A két termék esetében a processzorok mellett a kínálat és a tárkapacitás is változott.

A Fujitsu kisebb frissítést hajtott végre az ETERNUS CS800 és CS200c S2 modelleken. A Commvault Simpana szoftverrel operáló, 2U méretű CS200c S2 már öt verzióban érhető el, melyből három a belépőszinten helyezkedik el, 1-től 36 TB-ig terjedő tárkapacitással, míg a két nagyobb (Scale) modell 6 és 132 TB közötti tárhelyet kínál. A termékek mostantól 20-nál több felhős tárolási platformot is támogatnak, melyek beállítása egyszerűsödött is. A rendszer licencelése általánydíjas a kliensek számának korlátozása nélkül, ugyanakkor a termék e nélkül is megvásárolható, amennyiben a vásárló már rendelkezik Commvault szoftverrel. A Foundation elnevezésű alaplicenc mellett az Advanced variáns Windows, Linux/Unix, Oracle, és SAP támogatással érkezik, a snapshot, snapshot replication, tape, és cloud support kiegészítők opcionálisak.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A nagyobb teljesítményű, Veritas NetBackup szoftverrel érkező CS800 S6 24U méretű, tárkapacitása pedig kiépítéstől függően 4 és 352 TB között változhat. Változás, hogy itt a korábbi kiadással szemben már két belépőszintű konfiguráció található, melyből a nagyobbik 120 TB kapacitásig bővíthető, ami ezzel a korábbi Scale 1 modellt váltja. Ez technikailag a belépő modellen alapszik, mely JBOD kötetekkel költséghatékonyan bővíthető, ezzel pedig nem csak az egyes konfigurációk közötti kapacitásbeli rést tölti ki, hanem valamelyest a középkategória árazását is kedvezőbb szintre hozza.

A változtatásokkal a korábbi négytagú kínálat háromfősre szűkült, amiben már csak egy Scale modell található. Utóbbi egy megfelelő RAID konfiguráció esetében akár 352 terabájt tárkapacitással is rendelkezhet, ami a deduplikálás segítségével akár petabyte méretű biztonsági mentéssel is elboldogulhat. A széria a NetBackup Accelerator szoftver segítségével gyorsabb biztonsági mentést kínál, miközben a folyamat során jelentkező hálózati terhelést csökken. Ezzel összességében kevesebb hardveres erőforrás szükséges, ami bizonyos szoftverek (pl. VMware) esetében alacsonyabb licencelési költséget jelent. A Veritas szoftvere továbbá lehetőséget kínál egyetlen fájl, mappa, adatbázis, alkalmazás, vagy éppen egy virtuális gép visszaállítására is.

Az immáron Intel Xeon E5-2000 v3 sorozatú processzorokra épülő ETERNUS CS200c S2 és CS800 S6 Európán túl már a Közel-Keleten, Indiában, illetve Afrikában is elérhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról