Szerző: Hlács Ferenc

2015. szeptember 7. 16:30

Felvásárolja riválisát a BlackBerry

Megveszi a Good Technologyt a BlackBerry, a vállalati mobilmenedzsment-szolgáltatásokat kínáló vállalat 425 millió dollárért kerül a kanadai cég kezébe. Az akvizícióval a BlackBerry az iOS és Windows Phone rendszerek felé is nyit.

Vásárol a BlackBerry: a vállalat bejelentette, akvirálja a Good Technology névre hallgató mobilmenedzsment-szolgáltatót. Az üzlet azért kiemelten érdekes, mert a vállalat - egészen eddig - a BlackBerry egyik legkomolyabb riválisa volt. A cég jelenleg mintegy 6200 szervezetet szolgál ki, amelyek között jó néhány Fortune 100-as vállalat is megtalálható. A Good Technology 425 millió dollárért kerül a szebb napokat is látott telefongyártó birtokába - az ár BlackBerry mintegy 3 milliárd dollárnyi készpénztartalékának fényében magasnak tűnik, de a vállalatot az eltűnéstől megmentő John Chen a még mindig vékony jégen lavírozva bizonyára elvégezte a házi feladatát.

A váratlan felvásárlással a kanadai cég valószínűleg saját vállalati mobilbiztonsági megoldásait egészíti majd ki, mint a Blackberry Enterprise Service. Noha a bekebelezett vállalat a BlackBerry kínálatához hasonló szolgáltatásokkal foglalkozik (Good Secure Mobility Solution, Good for Enterprise), az akvizíció jó döntésnek bizonyulhat a cég számára: nemcsak mert a megvett vállalat alapvetően vonzó névnek számít a mobilmenedzsment rendszerek terén, de annak keresztplatformos, BYOD (Bring Your Own Device) megközelítése miatt is, ami több új piac kapuit nyithatja meg a kanadaiak előtt.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A BlackBerry úgy tervezi, a Good Technology termékeit jelenlegi termékpalettájába olvasztja majd be. A cél egy egységes mobilbiztonsági és menedzsmentplatform létrehozása, amely mindegyik mobil operációs rendszeren jelen van. A

A kaliforniai Good Technologyt 1996-ban alapították, és bár sokszor felmerült, a lassan húszéves cég fennállása során végül nem vonult tőzsdére. Nem ez volt az első eset, hogy egy nagyvállalat szemet vetett a cégre, az többek között a Motorola tulajdonában is megfordult, amely 2006-ban csapott le rá, akkor kifejezetten a BlackBerryvel szembeállítva azt. A Good megoldásait egyébként zömében (mintegy 64 százalékban) iOS rendszeren használják, ezt követi az Android, illetve a Windows Phone. A BlackBerry ezeket saját kínálta mellett teszi majd elérhetővé, a cég BB10-re és Androidra ad ki hasonló megoldásokat. A BlackBerry várakozásai szerint az akvizíció a cég 2016-os harmadik üzleti negyedévében zárul majd le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról