Szerző: Voith Hunor

2015. szeptember 4. 11:15

A HP eladná hálózatbiztonsági üzletágát

A TippingPoint a 3Com felvásárlásakor került a vállalatba, a HPE a válás után nem vinné tovább. Becslések szerint az üzletág akár 300 millió dollárt is hozhat a HP konyhájára.

Még novemberi kettéválása előtt eladná a HP hálózatbiztonsági üzletágát, értesült belsős forrásokból a Reuters. A hírügynökség információi szerint az amerikai nagyvállalat jelenleg felméri a piaci lehetőségeket - a névtelenséget kérő informátorok úgy tudják, már több magánbefektetői alap is érdeklődött a 200-300 millió dollárra becsült értékű TippingPoint iránt.

A HP ezzel gyakorlatilag "visszacsinálná" a 3Com fél évtizeddel ezelőtti felvásárlását. Az amerikai óriás akkor jelentős felárral 2,7 milliárd dollárért szerezte meg a hálózatieszköz-gyártót, és úgy fest, hogy a tervek szerint novemberig befejeződő szétválás után egy kis részét sem kívánja átemelni a vállalati üzletágakat megöröklő Hewlett Packard Enterprise-ba.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A lépés azon racionalizálási folyamat része, amit a HP még a ketté szakadás hivatalos bejelentésekor indított el, és melynek révén a vállalat vezetése minden gyengén teljesítő vagy a jövőbeli stratégiába nehezen beilleszthető tevékenységtől igyekszik megszabadulni. A TippingPointot a HP a 3Com akvizíciójakor egyébként még értékes hozományként kezelte, a cég termékei akkor az amerikai piacon nagyon népszerűek voltak.

 

A vállalat még májusban, kínai működésének jelentős átalakításakor szervezte ki önálló cégbe a 3Com hardveres egységét valamint ottani szerveres, rendszerintegrátori és adattárolási üzletágát, majd annak többségi tulajdonrészét 2,7 milliárd dollárért eladta az állami hátterű és támogatású, kínai Tsinghua Unigroup magántőke-befektetési alapnak.

A HP hálózati üzletága 2014-ben globálisan 2,6 milliárdos forgalmat bonyolított, ami a teljes árbevétel mindössze 3 százaléka volt. A területet viszont mindenképpen szeretné egy stabil lábbá felfejleszteni a vállalati utód HPE, de a növekedési lehetőséget az olcsóbb hardverekben, nyílt szoftverekben és platformokban, valamint az SDN-ben (szoftveresen meghatározott hálózatkezelés) látja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról