Szerző: Voith Hunor

2015. szeptember 2. 17:50

Az Office 365 portálba olvad az Intune portál

A Microsoft szeptember végén leállítja az Intune portált, a fiók- és licencmenedzsment az Office 365 portálra kerül át. Az átmeneti időszak viszonylag rövid, a vállalat az érintett ügyfeleket szolgáltatáson belüli bannerrel is tájékoztatni fogja.

Néhány hét múlva véget ér az Intune portál pályafutása, miután a Microsoft bejelentette, a fiók- és licencmenedzsmentet az Office 365 portálba olvasztja be. A vállalat szerint az ügyfelek egyik leggyakoribb kérése a különböző Microsoft-előfizetések menedzselésére szolgáló portálok csökkentésére irányul, a mostani lépéssel ennek próbál részben eleget tenni. Fontos megjegyezni, hogy maga az Intune szolgáltatás nem válik az Office 365 csomag részévé, de mivel a vállalati ügyfelek közül sok az Office 365-re és az Intune-ra (vagy az azt is tartalmazó Enterprise Mobility Suite-ra) is előfizetnek, az összevonás megkönnyíti az érintett üzemeltetők munkáját.

Az Intune az elmúlt közel egy évben rengeteget fejlődött, a felhős PC-menedzsment eszköz mára a rendszeres frissítések, funkcióbővítések nyomán komplett keresztplatformos mobileszköz-menedzsment szolgáltatássá nőtte ki magát, és a Microsoft vállalati kínálatának (és stratégiájának) fontos eleme lett. Az Intune révén a redmondi cég akkor is ott lehet a vállalati mobilitás vérkeringésében, ha eszközszinten (Windows Phone) kimarad belőle, anyagilag pedig amúgy is sokkal inkább megéri az Intune-előfizetések növelése, mint az eszközértékesítés – ami egyébként csak egy újabb kapu a Microsoft felhős szolgáltatásaihoz, köztük az Intune-hoz is.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az Intune portált a Microsoft a tervek szerint szeptember 28-án vagy indokolt esetben ennél később fogja leállítani. Addig az ügyfelek az Intune portál mellett mától már az Office 365 portált is használhatják többek között az előfizetések, licencek és felhasználók menedzselésére, doménbeállításra és módosítására, adminisztrátori szerepkör beállításaira, a szolgáltatás státuszának lekérdezésére – az újdonságokról és és várható változásokról a teljes lista a bejegyzés végén olvasható.

Az EMS csomag előfizetői számára fontos információ, hogy az Azure portál és az Intune adminisztrációs konzol működésében ez nem jelent változást. Az Intune-nal kapcsolatos feladatok a jövőben is intézhetőek erről a felületről, de a licencmenedzsment ezentúl már az Office 365 portálról is elérhető lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról