Szerző: Hlács Ferenc

2015. augusztus 31. 15:00

A Digital Domain igazgatói székében tanul a volt HTC-vezér

A vizuális effektekkel foglalkozó Digital Domain ügyvezető igazgatói székében gyűjt tapasztalatokat a HTC társalapítója, Peter Chou, miközben a telefongyártónál is megtartja jelenlegi pozícióját. A lépéstől a vállalat azt reméli, hasznos lesz majd a későbbi VR eszközök és tartalmak létrehozása során.

Erősít a VR területén a HTC: a vállalat bejelentette, hamarosan társalapítója és korábbi vezérigazgatója, Peter Chou foglalja majd el a vizuális effektekkel foglalkozó Digital Domain ügyvezető igazgatói székét - persze anélkül, hogy elhagyná a telefongyártót.

Ha valakinek nem lenne ismerős a huszonkét éves vállalat, amelyhez Chou hivatalosan augusztus 31-én csatlakozik: nevéhez olyan filmek vizuális effektjei fűződnek, mint a Vasember 3, a Transformers, a Tron: Legacy vagy a Titanic, a cég továbbá ismert videojátékok létrehozásában is közreműködött, ilyenek az Assassin’s Creed Unity, a Destiny és a Halo: The Master Chief Collection is. Peter Chou egyébként idén márciusban hagyta ott a HTC vezérigazgatói pozícióját, ezután a cég Future Development Lab divíziójának élére került. A vállalat vezetését márciusban az igazgatótanács elnöke, az ugyancsak társalapító Cher Wang vette át.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A lépés jól mutatja, hogy a telefongyártás terén jelentős kihívásokkal küzdő vállalat szándékai komolyak a VR-szemüvegek és potenciálisan az azokra szánt tartalmak terén. Persze a még gyerekcipőben járó területen is akadnak problémák: a vállalat év elején bejelentett, Vive VR névre hallgató szemüvege a korábbi várakozásokkal szemben mégsem idén, hanem csak 2016 első negyedévében lesz széles körben elérhető. A HTC szerint az eszköz idén év végén csak "korlátozott mennyiségben" lesz kapható.

A cég részéről ugyanakkor még a csúszással együtt is aránylag lendületesnek mondható a tempó, miután a Valve-vel együttműködésben készített szemüveg fejlesztői verzióihoz júniusban juthattak hozzá először az érdeklődők. Igaz a cég azokat is tavaszra ígérte, ennek fényében különösebben nem meglepő az újabb késés. A halasztással a vállalat mindenesetre kockázatot vállal, hiszen a Vive így lényegében elveszti lépéselőnyét és együtt rajtol majd riválisával, az Oculus Rifttel.

Az valószínűtlen, hogy Chou Digital Domainnél frissen szerzett tapasztalatai túl nagy hatással lennének a Vive-ra, azok valószínűleg az eszköz esetleges második generációjánál, illetve a későbbiekben szemüvegre készülő tartalmaknál játszanak majd komolyabb szerepet. A HTC kétségbeesetten kutat az új támaszok után, miután a fő irányvonalát jelentő okostelefon üzletág az utóbbi években mélyrepülésbe kezdett - idén a cég értéke a nettó készpénzállomány értéke alá csúszott.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról