Szerző: Gálffy Csaba

2015. augusztus 28. 11:48

Ingyenes nyílt nappal indul a Java-képzésünk

Hatalmas sikernek bizonyult korábban az Android és iOS fejlesztői képzésünk is, amelyek a mobil platformokkal barátkozó programozóknak adtak ugródeszkát az igazi mélyvízhez. Most ugyanezt a megközelítést egy másik nyelvhez, a Javához hoztuk el - szeptember 3-án indul a nyelviskola.

Új fejlesztői képzéssel jelentkezik a HWSW és az IT Factory, ezúttal a Java kerül terítékre. Az új képzés tananyagát úgy állítottuk össze, hogy kezdő és haladó programozóknak egyaránt szól, és kiváló alapokat ad a nyelvvel való ismerkedéshez.

A Java hagyományosan a legnépszerűbb programozási nyelv a világon, több mint 9 millió programozóval és több mint 3 milliárd, Java-futtatásra képes eszközzel. A Java vonzerejét az adja elsősorban, hogy a nyelven egyszerre írhatóak mobilos alkalmazások, szerveroldali és asztali alkalmazások is, hardvertől és operációs rendszertől függetlenül. A Java-fejlesztők iránt a munkaerő-piacon is komoly igény mutatkozik, saját Dev 2014 kutatatásunk szerint a legjobban fizetettek között vannak a hazai piacon.

Kövesd bárhonnan - bármikor

Az IT Factory által biztosított infrastruktúra adja a képzés egyik igazi vonzerejét: ez egy 100%-ban digitális tanfolyam. A jelentkezők online, böngészőben követhetik az előadásokat, a rendszer lehetőséget biztosít a résztvevőkkel és az előadóval való csevegésre, kérdések feltételére is. Ha épp az élő adásra nem érsz rá, a videókat bármikor visszanézheted, lelassíthatod, leállíthatod, visszatekerheted, így sosem lesz túl sűrű az anyag. A videók mellett az előadások diáit, a projektek forráskódját is letöltheted és tetszés szerint módosíthatod, tanulmányozhatod. Ha inkább élőben követnéd az előadásokat, akkor arra is van amúgy lehetőség, az IT Factory belvárosi tantermében - ebben az esetben azonban siess a jelentkezéssel, a helyszíni helyek száma korlátozott.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A tananyag teljes mértékben gyakorlat-központú, minden alkalommal egy-egy egyszerűbb alkalmazást készítünk el, ennek kódja készül el (bőséges magyarázattal) az előadások során, ezt követően pedig a forráskód azonnal elérhető a képzés oldalán. Alapozó képzésként az előadások néhol elméleti, általános magyarázatokra is támaszkodnak, ezt azonban igyekszünk minimálisra szorítani és mindent példákon keresztül bemutatni.

Előadónk, Ferencz Endre az EPAM munkatársa és oktatója, sokéves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. A tananyagba ennek megfelelően belekerültek az olyan apróságok, amelyeket autodidakta módon nagyon nehéz elsajátítani: a céges környezetben használatos kooperációs eszközök, az iparági best-practice-ek, amelyek ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy a fejlesztő beilleszkedjen egy működő csapatba.

A képzés tematikája, programja és további részletek a képzés oldalán érhetőek el, értelemszerűen jelentkezni is ott lehet. A tanfolyam első alkalma egyben nyílt nap is, ami ingyenesen megtekinthető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról