Szerző: Gálffy Csaba

2015. augusztus 19. 17:56

Itt a friss MDOP

Lassan három hete általánosan elérhető a Windows 10, eddig azonban a Microsoft vállalati üzemeltetőknek készített eszköztára, a Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) nem nyújtott teljes támogatást a rendszerhez. Ez most változik, az új, 2015-ös kiadás ugyanis már minden tekintetben Windows 10-kompatibilis.

Az MDOP csomaggal érkezik az App-V 5.1, amely fejlettebb lehetőségeket kínál a becsomagolt alkalmazások szerkesztéséhez, új menedzsmentkonzolt és jobb App-V 4.0 felkonvertáló modult kapott. Az App-V 5.1 menedzsment konzol újdonsága, hogy nem igényel Silverlightot, hanem egészében HTML5 és JavaScript kombinációjával épült. Fontos megjegyezni, hogy a Windows 10-zel kizárólag ezt az App-V 5.1 kompatibilis, az 5.0-s verzióval csomagolt alkalmazásokat így előbb fel kell konvertálni, mielőtt az új rendszeren szeretnénk futtatni. A változások teljes listája itt olvasható.

De verziót váltott az MDOP többi része is, az AGPM (Advanced Group Policy Management) például (végre) PowerShell támogatást kapott, így az üzemeltetői feladatokhoz immár nem kötelező a UI-t használni. Szintén ide tartozik (bár nem az MDOP része), hogy elérhetőek a Windows 10-es csoportházirendek sablonjai (ADMX állományok), ezekből kiindulva gyorsabbak felépíthető a kívánt házirend.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A BitLocker titkosítással rendelkező eszközök kezeléséhez érkezett a BitLocker Administration and Monitoring 2.5 SP1, amely a Windows 10-es környezetben szintén kötelező elem. Az új rendszer támogatásán túl csak apró újdonságok vannak, például a biztonsági TPM chipek kezelésében és egyedi indítóképernyők kapcsán.

Az User Experience Virtualization (UE-V) új verziója a 2.1, ez a Microsoft megoldása arra, hogy a más gépről bejelentkező felhasználók ugyanazt az élményt kapják, mint saját gépük előtt. A szoftver szintén a Windows 10-es támogatással bővült, és immár lehetőséget ad, hogy a tárolt beállításokat Azure-rel szinkronizáljunk. A barangolás támogatja a hálózati nyomtatókat és a tálca beállításait,

Az MDOP 2015 letölthető a Microsoft Volume Licensing Service Center oldaláról vagy az MSDN-előfizetők oldaláról. Az MDOP Group Policy sablonok itt érhetőek el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról