Szerző: Hlács Ferenc

2015. július 13. 14:59

Több MSN appnak is búcsút int a Microsoft

Három MSN alkalmazással és a Photosynth panorámaszerkesztővel is leszámol a Microsoft. A Health & Fitness, Travel és Food & Drink appok ősszel búcsúznak, a Photosynth online verziója viszont továbbra is elérhető marad.

Nyugdíjba küldi a Windows 8-cal indult négy jellegzetessé vált alkalmazását a Microsoft. A redmondi vállalat három, az MSN gyűjtőnév alatt forgalmazott szoftvert, illetve a Photosynth névre hallgató, fotófeldolgozó alkalmazást vonja ki hamarosan az azoknak otthont adó szoftverboltokból.

Az MSN appok portfóliójából a Travel, a Food & Drink, valamint a Health & Fitness címek távoznak, előbbi kettő idén szeptember 28-ig lesz letölthető, a harmadik pedig valamivel később, november elsején tűnik majd el végleg a vállalat kínálatából. Bár a cég ezt expliciten nem mondta ki, vélhetően a szerény felhasználói érdeklődés miatt válik meg a termékektől - az MSN több platformra kiterjedő ernyője alatt így ősztől már csak négy cím marad, ezek a News, Weather, Sports, illetve a Money appok. A paletta nem Windows-exkluzív, a szoftverek a rendszer asztali és mobil verziója mellett iOS-en és Androidon is elérhetők.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A legkomolyabb visszalépésnek a Health & Fintess alkalmazás lekapcsolása tűnik, miután mára a konkurens platformokon szinte kötelezőnek számít valamilyen fitneszkövető app beépítése. A területet ráadásul korábban a redmondi cég sem hanyagolta el, tavaly ősszel maga is bejelentette saját, elsősorban a fitneszfunkciókra koncentráló okosóráját, a Microsoft Bandet - igaz, ehhez egy önálló, ugyancsak keresztplatformos okostelefonos alkalmazás tartozik. A vállalatnak mindenesetre ha a területen lépést akar tartani riválisaival, érdemes lesz valamilyen élhető alternatívát találnia érdeklődés hiányában elbúcsúzó egészségügyi alkalmazása helyére.

De a Travel app bezárása is felvet néhány kérdést, miután, ahogy arra az Ars Technica rámutat, a Microsoft virtuális asszisztense, Cortana is erre a szolgáltatásra támaszkodik az utazással, például a releváns repülőjáratokkal kapcsolatos információk megjelenítésekor. Egyelőre kérdéses, hogy az immár az asztali Windowsra is utat találó segéd a jövőben pontosan milyen forrásból szerzi majd meg ezeket az adatokat.

A feltöltött képekből 3D-s megjelenítést összeollózó Photosynth alkalmazás is búcsúzik, igaz pontos dátum egyelőre nem ismert a leállás kapcsán. Az appot a cég korábban Windows, illetve iOS platformon tette elérhetővé. A szoftver kedvelői ugyanakkor még nem kell, hogy teljesen lemondjanak a microsoftos panorámákról, a szolgáltatás webes verziója ugyanis elérhető marad, így böngészőből továbbra is szerkeszthetők a feltöltött képek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.