Szerző: Hlács Ferenc

2015. július 10. 15:36

Itt az OS X-re szánt Office 2016

Megérkezett az Office 2016 OS X-re szánt verziója, amelyet az Office 365 felhasználók már most használatba vehetnek. A Microsoft legutóbb öt évvel ezelőtt adta ki irodai szoftvercsomagját az Apple platformjára, nagy igény volt már a frissítésre.

OS X-re is kiadta az Office 2016-ot a Microsoft, a szoftvert az Office 365 előfizetők (mind a magánszemélyek, mind pedig az üzleti felhasználók) már igénybe vehetik, önálló termékként pedig a vállalat szerint szeptembertől lesz elérhető. Az irodai szoftvercsomag nagyjából négy hónapig tartó tesztidőszakot követően élesedett, jelenleg 139 országban, 16 nyelven érhető el - a diákok a termékhez kedvezményesen juthatnak hozzá.

Az Apple platformjára legutóbb öt évvel ezelőtt, 2011-ben adott ki új Office-t a redmondi vállalat, a szoftvercsomag azóta több újításon is átesett, többek között a felület megjelenése terén is, az ismert "szalagos" UI-t a cég igyekezett minél jobban az OS X-hez csiszolni - a szoftvereket a vállalat ennek megfelelően a Retina kijelzőkhöz is optimalizálta.  Az alkalmazások felső menüsorai letisztultabbak lettek, továbbá már a teljes kijelzős üzemmódot, valamint a multitouch gesztusokat is támogatják.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A Microsoft blogbejegyzése szerint az Office for Mac felhős funkciókkal, többek között beépített megosztási opciókkal is kiegészül, a közös munkavégzést segítendő, dolgozzanak a többiek akár Windowsról, tabletről, okostelefonról vagy online felületről - valahogy úgy, ahogy az ember azt egy modern irodai szoftvertől várja. A cég szerint továbbá a Wordből ismert Mail Merge, az Outlook új időpont javasló funkciója, illetve az exceles külső adatkapcsolatok támogatása is sokat fejlődött. A Wordben, Excelben, PowerPointban, Outlookban, illetve a OneNte-ban megszokott windowsos billentyűkombinációk itt is változatlanul működnek majd, a Mac felhasználók ugyanakkor "Ctrl-t" ízlés szerint "Cmd-re" cserélhetik.

A redmondi cég szerint ez volt az eddigi legkiterjedtebb bétatesztjük az Apple platformján, a felhasználóktól a vállalat mintegy 100 ezer visszajelzést kapott. A próbaüzem idén márciusban rajtolt, akkor még bőven akadt foltozni való a szoftvereken, a Wordben nem működő pinch-to-zoomtól a komolyabb fájloktól összeomló Excelig. A tesztelők észrevételei alapján ugyanakkor a Microsoft a rajtra úgy látszik rendbe hozta termékét - amelynek kezét szeptembertől sem engedi el, a vállalat a tervek szerint,  legalább negyedévente ad majd ki frissítést az Office-hoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról