Szerző: Hlács Ferenc

2015. június 24. 11:30

Hírforrássá válhat az Instagram

Új funkciókkal támad az Instagram. A Facebook tulajdonában lévő vállalat az app új verziójában az aktuálisan népszerű tartalmak valós idejű felfedezését helyezi középpontba, és hosszú távon kvázi hírforrásként működne.

Ma érkezik az Instagram 7.0-s verziója, amiben a fejlesztők több olyan funkciót is bevezetnek, melyek az alkalmazás fókuszát az új tartalmak valós idejű felfedezése felé tolják el. A nap folyamán több lépcsőben az androidos és iOS-es felhasználók számára is elérhetővé váló frissítéssel az alkalmazás megújult keresést és egy szintén új, Explore névre keresztelt lapot kap, amely a felület bal oldalán lévő nagyító ikonra bökve lesz elérhető. A vállalat összesen három újdonságot kínál a felfedezésére: az Explore lapra navigálva, annak tetején a "trending" között lehet nézelődni, itt az app a globálisan nagy figyelmet kapó, illetve az adott felhasználóhoz éppen közeli helyeken készült fotók és videók közül is válogat.

Valamivel lejjebb, a kijelző közepén kapnak helyet az aktuálisan felkapott, hashtaggel jelölt témák, alattuk az alkalmazás megszokott módon rendezett tartalmai találhatók, oldalra lapozva pedig a szolgáltatás legnépszerűbb felhasználói által megosztott tartalmak között lehet böngészni. A cég mindezek mellett a keresésen is sokat javított, a Places Search funkcióval tetszőleges földrajzi helyek aktuálisan népszerű tartalmai követhetők.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az alkalmazás az egyre népszerűbbé váló tartalmakat valós időben sorolja feljebb ranglistáin, így a felhasználók világszerte gyorsan értesülhetnek az instagramozók tömegeit megmozgató eseményekről. Miután a szolgáltatás felhasználóinak száma tavaly év végén a 300 milliót is átlépte, dinamikus Explore oldalra számíthatunk, kiváltképp, hogy a cég szerint az alkalmazással minden nap több mint 70 millió fényképet és videót tesznek közzé. Míg a frissült keresés várhatóan minden androidos vagy iOS-es eszközzel rendelkező felhasználó számára elérhető lesz, az Explore lap első körben csak az Egyesült Államokban aktiválódik.

Bár az Instagram felhasználószám tekintetében a Twittert már maga mögött hagyta, a frissen bevezetett, az aktuális eseményeket, híreket központba helyező funkciójával újabb csapást mérhet a közösségi oldalra – már ha a felhasználók szelfiraktár helyett ténylegesen hírforrásként kezdenek tekinteni az alkalmazásra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról