Szerző: Hlács Ferenc

2015. június 16. 10:05

A Razer lecsapott az Ouyára

Ismeretlen összegért felvásárolta az androidos játékkonzolt fejlesztő Ouyát a Razer. A hírt a két vállalatot megelőzve, a Mesa Global befektetési bank közölte weboldalán.

Beigazolódtak a múlt héten felröppent híresztelések, amelyek szerint a videojátékosoknak szánt kiegészítőket gyártó Razer felvásárolja a közösségi finanszírozásból született, szebb napokat is látott Ouyát. A hírt nem maguk a vállalatok, hanem az Ouya tanácsadójaként dolgozó Mesa Global befektetési bank közölte weboldalán. Ennek a két cég vélhetően nem igazán örült, legalábbis abból kiindulva, hogy a bank a megjelenés után röviddel el is távolította az Razer-Ouya üzlettel kapcsolatos bejelentést az weblapjáról - az Engadgetnek mindenesetre sikerült időben megörökítenie az oldalt.

Az Ouya által fejlesztett, ugyancsak Ouya névre hallgató Androidot futtató mikrokonzolt a cég 2012-ben jelentette be, majd kiemelten sikeres Kickstarter projektjét követően, némi csúszással 2013 első felében vált elérhetővé a nagyközönség számára. Bár a népszerű közösségi finanszírozási kampány, illetve az alacsony, 100 dolláros ár biztató jövőképet festett az eszköznek, mire az ténylegesen napvilágot látott, hardvere már a középkategóriába csúszott le és a vásárlók lelkesedése is visszaesett.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A platformnál ugyancsak komoly problémát jelentett a korlátozott játékválaszték. Noha a cég létrehozta saját online boltját, sőt később évi 60 dolláros előfizetési díjért cserébe annak majdnem teljes kínálatát elérhetővé tette, ez nem volt elég, hogy a felhasználókat a kis konzolhoz csábítsa. Miután pedig a hasonló, ám jóval erősebb hardverrel felszerelt termékek más gyártók kínálatában is elkezdtek megjelenni - mint a Mad Catz vagy maga a Razer - már gyakorlatilag biztos volt, hogy vállalat a nem áll majd talpra. Ezt a cég is belátta, és már tavaly ősszel, több vállalattal is megkezdte a tárgyalásokat egy esetleges akvizíció kapcsán.

Az mindenesetre kétségtelen, hogy az elmúlt évek lejtmenete ellenére, az Ouya rendelkezik legnagyobb tapasztalattal az androidos konzolok terén, aminek a Razer is hasznát veheti saját,  Razer Forge névre hallgató készülékének fejlesztésében - de az sem kizárt, hogy a gyártó a frissen akvirált cég termékével is kiegészíti majd portfólióját. Miután a Mesa Global a bejelentéssel mindkét céget megelőzte, egyelőre nem tudni, hogy az Ouya pontosan mekkora összegért került a Razer birtokába.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról