Szerző: Koi Tamás

2015. június 15. 15:05

Vezetékes szolgáltatásokat csomagol a UPC műholdas üzletága

A piaci trendeket követve új csomagajánlatokkal rukkolt elő ügyfeleinek egyelőre egy szűk körét érintően a UPC Luxemburgba kiszervezett műholdas üzletága. A cég júniustól vezetékes szolgáltatásokat is nyújt ezen előfizetőknek, partnerszolgáltatóin keresztül.

Május végétől jelentős mértékben változtat eddigi üzleti stratégiáján a UPC Luxemburgba kiszervezett műholdas üzletága, a UPC Magyarországtól jogilag független UPC Direct. A korábban kizárólag műholdas tévészolgáltatásban utazó cég partnerszolgáltató bevonásával mostantól vezetékes telefont és internetszolgáltatást is kínál ügyfelei egy szűk körének. Bár a műholdas szolgáltatás földrajzilag meglehetősen tágan értelmezhető megoldás, a csomagajánlatok elérhetősége egyelőre nem országos, a bővítés üteméről pedig egyelőre semmit nem tudni. A cég új szolgáltatásairól és az akciókról jelenleg a weboldalon sem lehet tájékozódni.

A stratégiaváltással a több országban is (adott esetben eltérő márkanéven) jelen lévő UPC DTH S.á.r.l klasszikus triple-play szolgáltatóvá válik, vagyis a háztartások számára - a mobilt leszámítva - teljes körű telekommunikációs megoldásokat biztosít, mindegyik szolgáltatás igénybe vétele esetén kedvezményes feltételekkel. A Liberty Global cégcsoport tagja minderre alighanem a vezeték nélküli tévépiacon egyre kiélezettebbé váló verseny miatt kényszerülhet, a cég két legnagyobb hazai riválisa közül (DIGI, Magyar Telekom) ugyanis mindkettő kínál ügyfeleinek vezeték nélküli tévé mellé vezetékes szolgáltatásokat is.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Lapunk úgy tudja, hogy a 2010-ben Luxemburga költözött szolgáltató a három, vezetékes primer körzettel rendelkező magyar szolgáltató közül egyelőre az Invitel vezetékes hálózatát használja bizonyos körzetekben xDSL-szolgáltatáshoz és vezetékes telefonhoz. Érdekesség, hogy az ajánlatban olyan kedvezményes telefonos csomagok is szerepelnek, melyekkel hálózaton belül, valamint a UPC Magyarország hálózatán belül is nulla forintos percdíjért lehet telefonálni, emellett a legdrágább díjcsomagokkal mobil irányba, sőt, bizonyos külföldi vezetékes hálózatokba is nulla forint a percdíj.

A UPC Direct által biztosított internetelérés kínált sávszélessége 10 Mbps, amit egy kiegészítő díjcsomaggal 30 Mbps-re lehet nővelni, erre ugyanakkor csak a legkorszerűbb réz érpár alapú hálózatok esetében van lehetőség. Hasonló viszonteladói konstrukciókat más szolgáltatók is igénybe vesznek a magyar piacon, a UPC Direct lehet ugyanakkor az első (de mindenképpen a legnagyobb), mely külföldi cégkén kínál ügyfeleinek magyar nagykereskedelmi partner által értékesített vezetékes szolgáltatást.

A luxemburgi illetőségű UPC Directnek ma megközelítőleg 245 ezer tévéelőfizetője van, nagyjából 15 ezerrel több, mint egy évvel ezelőtt. ezzel a szolgáltató a harmadik legnagyobb vezeték nélküli műsorszóró vállalat a magyar piacon. A cég ügyfélbázisának mérete ugyanakkor 2010-ben (a UPC Direct és a UPC Magyarország különválásakor) a jóval kisebb piacon meghaladta a 350 ezer háztartást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról