Szerző: Gálffy Csaba

2015. június 5. 15:59

Felvásárlással erősít a LogMeIn

Újratervezett mobilos alkalmazással és egy felvásárlás eredményeként integrált rajzolótáblával erősödött a Join.me kollaborációs platform - jelentette be a LogMeIn.

Felvásárlással erősítette Join.me kollaborációs platformját a LogMeIn. A Zamurai kollaboratív rajztábláját a mobilos alkalmazásokba integrálja a vállalat - illetve már integrálta is, az átdolgozott iOS-es Join.me alkalmazás már elérhető az App Store-ból, benne a rajztáblával. A LogMeIn szerint egyébként a felvásárlásra még 2014 második felében került sor, azóta sikerült az összeolvasztást megvalósítani. A tranzakció részletei nem nyilvánosak, a TechCrunch belsős információi szerint mintegy 6 millió dollár lehetett a felvásárlás értéke.

"A mobilos innováció kulcsfontosságú a Join.me számára. Azt gondoljuk, hogy a valódi mobile-first megközelítés azt jelenti, hogy kihasználjuk a mobilos platform egyedi előnyeit a kollaborációs megoldásokban, és nem próbáljuk meg lemásolni az asztali vagy helyszíni együttműködés élményét." - mondta Bill Wagner, a LogMeIn működési igazgatója. "A Zamurai csapat felvásárlásával egyrészt a fejlesztőket, másrészt a terméket is megszereztük, mindkettőt arra fogjuk használni, hogy felgyorsítsuk a Join.me fejlesztését."

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A felvásárolt fejlesztőcsapat a jövőben így a Join.me szolgáltatást erősíti. Maga a különálló termék, a Zamurai jelenlegi formájában meg fog szűnni a cég szerint, az app ugyan ma még megtalálható az App Store-ban, ezt a funkcionalitást a jövőben kizárólag a Join.me-n keresztül érhetik majd el a felhasználók. Ez igaz a Zamurai jelenlegi felhasználóira is, számukra valamilyen migrációs megoldást fog kínálni a LogMeIn.

00:31
 

join.me Mobile Whiteboard!

Még több videó

A Zamurai egyébként saját hatáskörben is elismert minőségű, sikeres irodai alkalmazás volt, a felvásárlás nyomán azonban a márka el fog tűnni. A céget 2013-ban alapították a Symantectől és Lockheed Martintól távozó mérnökök. A cégnél tanácsadói szerepet töltött be többek között a Wikimedia CEO-ja, Lila Tretiakov, a Palo Alto Networks marketingigazgatója és a Kodak marketingvezetője is - a kis startup tehát egészen magasan ülő emberek képzeletét is megmozgatta. A befektetésekről nem érhető el információ, így nem tudjuk, hogy a pedzegetett 6 milliós ár sok vagy kevés.

A Zamurai a LogMeIn ötödik felvásárlása volt, az előző a Meldium volt, amely egy single-sign-on menedzsment-eszköz volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról