Szerző: Dömös Zsuzsanna

2015. március 25. 12:00

Timehop-klón funkciót kap a Facebook

Várhatóan napokon belül elérhető lesz a közösségi oldal On This Day funkciója, amely a felhasználó régebbi bejegyzéseit ássa elő, a rossz emlékeket pedig egy algoritmus is szűri majd. Az ötlet nem újkeletű, a rendkívül sikeres Timehop nevű alkalmazás már több millió felhasználót fogott meg vele.

A Timehop sikerét megirigyelve a Facebook is nemsokára elérhetővé teszi saját nosztalgiaidéző funkcióját. Az "On This Day" segítségével a felhasználó az olyan, előző években posztolt régi fotóit, állapotfrissítéseit és megjelöléseit nézheti majd vissza, melyeket a múltban azon a napon megosztott. A Facebook ezzel a lépéssel egy már bizonyítottan komoly érdeklődésre számot tartó funkciót integrál a platformba, másrészt ez egy új eszközt is jelent a hírfolyam még érdekesebbé tételére.

Pár napon belül nosztalgiázhatunk

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A funkció a felhasználók számára pár nap múlva lesz elérhető a fülek közt, illetve a facebook.com/onthisday linken, emellett pedig a hírfolyamban is felbukkan majd az odairányító hivatkozás. Az előásott bejegyzéseket csak a felhasználó láthatja, kivéve ha úgy dönt, hogy azt barátaival is megosztaná. A felszínre hozott emlékekről értesítéseket lehet majd kérni, illetve az utólag már zavarbaejtőnek tűnő posztok szerkesztésére, törlésére is lesz mód. Külön érdekesség, hogy egy egyedi algoritmus fog gondoskodni arról, hogy az olyan negatív emlékek, mint egy szakítás, vagy elhunyt barát ne zaklassák fel a felhasználót - ezek érthető mód visszavethetik a pozitív felhasználói élményt.

A Timehop előbb ugrott

Jonathan Geller termékmenedzser szerint az emberek szívesen nézik vissza régi képeiket és bejegyzéseiket, ezért rendkívül vonzóak számukra az olyan appok, amelyek megkönnyítik azok szemlézését. Ezt az igényt bizonyítja a Timehop nevű külső szolgáltatás hatalmas sikere, amely már napi hatmillió felhasználóval rendelkezik. Az app egyszerre bányássza elő a legtöbb közösségi oldalon hagyott nyomainkat, legyen az Instagram, Twitter, Foursquare, Dropbox, iPhoto, Flickr - vagy éppen a Facebook. Az utóbbi azért lehet különösen fájó a közösségi oldal számára, mert a Timehop nem használható Facebook-fiók nélkül, az alkalmazás fejlesztői pedig szemtelenül azt kérik, hogy legalább egy kamu fiókot hozzunk létre az alkalmazás használatához, ha nem regisztráltunk.

 

A Timehop 2011-ben született meg a Foursquare Hackathon eseményén, ahol a cél egy olyan program megalkotása volt, ami összegyűjti a régi bejelentkezési (check-in) információkat. A kifejlesztett technológiát azonban kiterjesztették más közösségi oldalakra is, így az alkalmazás egyfajta időkapszulaként gyorsan népszerűvé vált. Ezzel szemben a Facebook csak a saját háza tájáról ássa elő a tartalmakat, mégsem tart attól, hogy nem tud újat mutatni a felhasználóknak. A cég elmondása szerint a közösségi oldal napi 890 millió látogatójából valószínűleg sokan vannak, akik nem ismerik még a Timehopot, ráadásul a funkciót nem kell telepíteni sem, azt készen a kezük alá kapják majd a felhasználók.

Az oldal már 2010 óta kísérletezik a régebbi bejegyzések előszedésével, az On This Day sem teljesen újkeletű, már régóta fejlesztés alatt áll.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.