Szerző: Hlács Ferenc

2015. március 25. 12:15

Az ügyfélszolgálatok szeme lehet a LogMeIn új szolgáltatása

Újabb funkcióval bővíti Rescue ügyfélszolgálati rendszerét a LogMeIn. A vállalat Rescue Lens névre keresztelt megoldásával az operátorok a problémát bejelentő felhasználó okostelefonjának kameráján keresztül maguk is láthatják a hibát, és hatékonyabban segíthetnek annak helyreállításában.

Élő videostreammel könnyíti meg az ügyfélszolgálatok munkáját a LogMeIn. Frissen bejelentett Rescue Lens alkalmazásával a vállalat célja, hogy egyszerűbbé tegye a távolról történő hibaelhárítást: az app segítségével az adott ügyfélszolgálati munkatársnak nem csak a helyszínen lévő alkalmazott sokszor félrevezető szóbeli leírására kell támaszkodni, a dolgozó okostelefonjának kameráján keresztül maga is láthatja a problémát.

A szoftver nem csak a diagnosztikát könnyíti meg, azon keresztül az ügyfélszolgálat is adhat hasznos visszajelzéseket a felhasználóknak. A vonal túlsó végén lévő szakértőnek lehetősége van távolról az okostelefon képernyőjére különböző ábrákat (nyilak, kijelölések, stb.) rajzolva segíteni a hiba helyreállítását. A segítségkérőnek ráadásul nem kell kínosan ügyelnie rá, hogy ne mozdítsa el készüléket, hogy a rajzok értelmezhetők maradjanak, hiszen azok a telefont mozgatva is helyükön maradnak. A szoftverben továbbá a hangalapú kommunikáció mellett szöveges chatre is lehetőség van.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A hamarosan debütáló alkalmazás androidos és iOS-es készülékekre is elérhető lesz, és elsősorban a különböző hardvereket értékesítő, azokhoz további támogatást kínáló vállalatokat célozza. Hasonló megoldásokról egyébként már korábban is hallhattunk, kiváltképp az okosszemüvegek háza táján. Az ilyen viselhető eszközök - amelyek piaca a Google Glass ideiglenes távozásával már szinte láthatatlan - egyik fő felhasználási területe vállalati környezetben éppen a hasonló távoli segítségnyújtás volt: az operátor a készülék kameráján keresztül követhette a távoli helyszín eseményeit, közben pedig hasznos információkat továbbíthatott az eszköz kijelzőjére.

A koncepció megvalósításához ugyanakkor nem kell feltétlenül okosszemüveg, a Rescue Lens számos okostelefonon elérhető lesz, ráadásul többféle létező ügyfélszolgálati rendszerbe is integrálható, mint például a Freshdesk, a Salesforce, a Zendesk, vagy a ServiceNow. A vállalat szerint a Rescue Lens a videó minőségét dinamikusan szabályozva gyenge internetkapcsolattal is használható - ugyanakkor egy rossz mobilnetes lefedettséggel rendelkező helyen használatához vélhetően érdemes lesz inkább a Wi-Fi hálózatokat igénybe venni. Az új megoldást a LogMeIn már létező, évi 1300 dolláros díj ellenében igénybe vehető Rescue szolgáltatásába építi be, amelynek felhasználói ingyenes frissítésként kapják meg az új hibaelhárítási opciót. Az érdeklődő cégeknek már most lehetőségük van egy demó verzióval kipróbálni az alkalmazást, amelyet a vállalat kapcsolódó weboldalán tudnak igényelni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról