Szerző: Koi Tamás

2015. március 12. 11:30

A Vodafone is elindította saját filmkölcsönzőjét

Március közepén a Vodafone Magyarország is elindította saját online videostreaming-szolgáltatását Red Mozi néven, így immár mindhárom hazai mobilszolgáltató kínálatában szerepel előfizetéses vagy eseti filmkölcsönzési lehetőség.

A Red szolgáltatásportfólió részeként március közepétől a Vodafone Magyarország kínálatában is elérhető saját márkás online videostreaming-szolgáltatás Red Mozi néven. A brit tulajdonban lévő operátor egyelőre tesztidőszakban üzemelteti a VOD (video-on-demand) és sVOD (vagyis előfizetéses rendszerű) hibrid szolgáltatást, május végéig utóbbiért nem, csak a premier filmek és a sorozatepizódok kölcsönzéséért kér pénzt (kölcsönzésenként 90-800 forintot).

A Red Mozi szolgáltatást más, hasonló online streaming megoldásokkal megegyezően okostelefonokon, tableteken és PC-n (böngészőn) keresztül lehet elérni, a rendszerbe legfeljebb öt eszköz regisztrálható be, ebből kettő párhuzamosan streamelhet tartalmat. A Vodafone több ezer órányi tartalmat ígér, a kínálat a Disney, az ABC, a Sony, a 20th Century Fox, a Viacom, valamint független magyar és nemzetközi stúdiók tartalmaiból áll.

Az operátor ígérete szerint a filmkínálat hetente legalább egy premierfilmmel egészül ki (ezt Red Premiernek nevezi a szolgáltató). A premierfilmek a premier hetében külön kölcsönzési díj nélkül megtekinthetők lesznek, ezt követően kell nagy részükért egyszeri kölcsönzési díjat fizetni. A filmek és sorozatok a kölcsönzést követő 48 órában többször is megtekinthetők.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A szolgáltatás a Vodafone mobilnet-hálózatán, valamint Wi-Fi-n keresztül használható, a rendszer az adaptív streaming technológiának köszönhetően a képminőséget az éppen aktuálisan rendelkezésre álló sávszélességhez igazítja. A szolgáltató szerint a Red Mozi használatához minimum 1 Mbps letöltési sávszélességet biztosító internetcsomagra van szükség, egy 4 GB-os adatforgalmat tartalmazó mobilnet-előfizetéssel pedig 6-7 film nézhető meg SD-ben, 3 pedig HD-ben.

A Vodafone a Red Mozi szolgáltatásával harmadikként felzárkózik a Telenor és a Telekom által korábban elindított, MyTV és TV GO néven üzemeltetett online streaming szolgáltatásokhoz. A versenytársak esetében azonban fontos különbség, hogy mindkét említett rendszer kínál lineáris tévés tartalmat. Az operátorok közt jelentős különbség mutatkozik az online videotéka választékát illetően is, így a MyTV tékájának kifejezetten szegényes, legfőképpen a tévécsatornák VOD-tartalmaira fókuszáló választékához képest a Red Mozi már az induláskor az egyik legerősebb hazai streaming-kínálattal lépett a piacra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról