Szerző: Hlács Ferenc

2015. január 12. 13:35

Hivatalosan is itt a legvékonyabb Samsung telefon

Eddigi legvékonyabb okostelefonjáról rántotta le a leplet a Samsung a CES kiállításon: az 5,5 hüvelykes Galaxy A7 mindössze 6,3 milliméter vastag, és a középkategória tetejét veszi célba. A készülék mellett a vállalat két további, E-szériás modellt is bemutatott.

Több új okostelefont is bejelentett a Samsung Las Vegasban: a koreai gyártó a CES keretei között egy Galaxy E5 és egy E7 névre keresztelt eszközzel rukkolt elő, továbbá a tavaly már megszellőztetett Galaxy A7 modellt is bemutatta - igaz, utóbbit egészen mostanáig nem jelentette be hivatalosan.

Az eddigi legvékonyabb Samsung telefon

Az A7 a gyártó készülékportfóliójában a Galaxy Alpha készülékkel debütált fém házat kapta, rugalmas műanyag hátlappal. Az eszköz különlegessége, hogy a maga 6,3 milliméteres vékonyságával ez a vállalat eddigi legkarcsúbb modellje. A telefon egyéb méretei viszont már kevésbé szerények, a fémház ugyanis egy jókora 5,5 hüvelykes Super AMOLED kijelzőnek ad otthont. Utóbbi felbontását a cég egyelőre nem árulta el, a GSM Arena információi szerint ugyanakkor egy 1280x720 pixel felbontású kijelzőről van szó, nagyjából 267 PPI-s pixelsűrűséggel.

Samsung Galaxy A7

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A panel mögött ketyegő processzor az egy SIM-et befogadó LTE-s verzió esetében egy nyolcmagos lapka, négy darab 1,8 gigahertzes Cortex-A15 és ugyancsak négy darab 1,3 gigahertzes Cortex-A7 maggal. Az eszközből ezen felül egy két SIM-foglalattal ellátott modell is kapható lesz, négy-négy, 1,5, illetve kereken 1 gigahertzes órajelű Cortex-A53 maggal. A GPU mindkét esetben Adreno 405 és a RAM mérete is egységes, 2 gigabájt. A belső tárhely 16 gigabájtnál tetőzik, amely microSD-kártyával akár további 64-gyel is megtoldható. A készülék hátlapi kamerája 13, az előlapon lévő 5 megapixeles, az akkumulátor kapacitása pedig 2600 mAH, ami nem túl biztató érték egy ekkora kijelzővel felszerelt eszköznél.

Debütált az E széria

A Galaxy E7 nagyon hasonló specifikációkat kapott, noha valamivel gyengébb processzorral: a telefont itt egy Snapdragon 410 chip hajtja, négy 1,2 gigahertzes Cortex-A53 maggal. A lapka egyébként mind az A7 mind pedig az E7 esetében 64 bites. A készülék ezeken túl gyakorlatilag teljesen egyezik az A7-tel, ugyanazt az 5,5 hüvelykes kijelzőt és előlapi, illetve hátlapi kamerát találjuk rajta, az akkumulátor kapacitása viszont már valamivel barátságosabb, 2950 mAh - ennek megfelelően viszont a ház is vastagabb lett valamivel, az jelen esetben 7,3 milliméteres.

Samsung Galaxy E7

A harmadik okostelefon, a Galaxy E5 már valamivel visszafogottabb méretű panellel érkezik, kereken 5 hüvelykes képernyőjével ma már szinte átlagosnak mondható. A felbontás itt is 720p, ugyanakkor a kisebb kijelzőn ez valamivel nagyobb, csaknem 294 PPI-s pixelsűrűséget jelent. A processzor ebben az esetben egy egyelőre ismeretlen, 1,2 gigahertzen ketyegő négymagos lapka, a RAM mérete pedig 1,5 gigabájt, amelyhez 16 gigabájt microSD-kártyával bővíthető belső tárhely párosul. A hátoldali kamera itt csak 8 megapixeles, az előlapi szenzor ugyanakkor maradt 5 megapixel felbontású. Bár a készülékház jelentősen kisebb, abba a gyártónak sikerült egy az A7 telepénél nem sokkal gyengébb 2400 mAh kapacitású akkut betömködni.

A vállalat a fenti három okostelefon piacra dobása mellett, a néhány hónappal korábban bejelentett, belépő- illetve a középkategória környékén mozgó Galaxy A3 és A5 modellek elérhetőségét is bővítette, azokkal már Indiát is célozza. Az új Samsung készülékek várhatóan a következő hónapokban kerülnek a boltokba, egyelőre azonban a gyártó nem közölt ajánlott végfelhasználói árat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról