Szerző: Koi Tamás

2015. január 6. 14:55

Tévéfronton is egységesít a Telekom

Január elejétől a tévészolgáltatások terén is teljes egységesítést hajtott végre a Magyar Telekom, melynek része a HD-csatornák bővítése mellett a minicsomagok gyakorlatilag teljes leépítése.

Az internetszolgáltatások után január elejétől a tévés előfizetések kínálatát és árát is platformfüggetlenül egységesíti a Magyar Telekom. A szolgáltató szerint a változással egyszerűsödött a korábbi minicsomag-struktúra, ami a műsorválaszték bővülése mellett a kiegészítő csomagok számának drasztikus csökkentését is magával hozta. Vagyis aki csak néhány (tematikus) csatorna tartalmára kíváncsi, annak a jövőben több "felesleges" adóért kell majd mellette fizetnie.

Az egységesítési törekvés másik fontos velejárója, hogy a Telekom mostantól a kábeltévés és a műholdas platformokon teljesen egyező csatornakínálatot nyújt ügyfeleinek, ugyanazon az áron. Korábban a hibrid műholdas Sat TV esetében különösen a HD-csatornák száma volt feltűnően kevesebb, mint IPTV vagy digitális kábeltévé platformon, a szolgáltató azonban bővítette műholdas kapacitását, ezzel a HD-s tartalmak száma a kínálatba újonnan bekerülő négy adóval (RTL II HD, Cool HD, Film+ HD, NatGeo Wild HD) együtt 21 darabra nőtt egységesen - mindenhol kikerült viszont a kínálatból az RTL Klub HD.

Bár a bővítéssel az árak nem nőttek, a HD-s tartalmak továbbra is kizárólag csak a legdrágább, Családi + HD díjcsomagban érhetők el, vagyis a Telekom ezen a téren is az évek óta bevált klasszikus árazást követi. Erre utal az is, hogy mostanra az IPTV-szolgáltatás indulásával megjelent minicsomag-struktúra gyakorlatilag teljesen leépült, a korábbi, négy-öt csatornából álló tematikus (sport, gyerek, természet stb.) csomagok helyett két új opció érhető el, ebből a "Nagyvilág" 20, a "Filmvilág" 18 csatornát tartalmaz, egységesen havi 1800 forintért cserébe (az akciós időszakot követően).

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Pedig a technológia régóta lehetőséget ad arra, hogy a nézők akár egyenként összeválogassák a saját csatornacsomagjukat (és a klasszikus telefonszolgáltatásokhoz hasonló, alapdíj plusz csatornadíj alapon fizessenek), így például a Telekom TV választékában továbbra is megmaradt két olyan kiegészítő csomag, melyek csak egy-egy prémium tévécsatornát kínálnak: A Classica és a Fishing & Hunting tematikus csatornákért egységesen havi 800 forintot kell fizetni.

A díjcsomag-struktúra ilyen drasztikus átalakítása, illetve az a' la carte csatornaválaszték legnagyobb ellenzői elsősorban a tartalomtulajdonosok, mivel a legtöbb médiacég elérés alapon tudja reklámtarifáit megszabni, így az értékesebb csatornákkal többnyire egy csomagban adja el a kevésbé népszerű tartalmakat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról