Szerző: Hlács Ferenc

2015. január 7. 09:30

Bemutatta legújabb ívelt okostelefonját az LG

Új OLED és LCD tévéket, illetve ívelt G Flex okostelefonjának második generációját mutatta be a CES-en az LG. A G Flex 2 bár kisebb lett elődjénél, tiszteletet parancsoló hardvert kapott, ez a vállalat jelenleg elérhető legerősebb telefonja.

Idén sem érkezett üres kézzel a CES-re az LG, a koreai óriás a Las Vegas-i konzumer elektronikai kiállításon új televíziókról, háztartási gépekről és az ívelt kijelzős LG G Flex okostelefon második generációjáról is lerántotta a leplet.

Ívelt kijelzők mindenhol

Bár a vállalat december folyamán már egy rejtélyes 4K quantum dot tévét is felvillantott, az CES-en egyelőre OLED kijelzős készülékeit dicsérte. Ezekből egy 55, és két 65 hüvelykes sík kijelzős modell is napvilágot látott. Ugyanezekben a méretekben kaphatók az ívelt kijelzős televíziók is, 77 hüvelyken pedig már kizárólag hajlított modellt találunk - igaz, a 77EG9900-as modell egy gombnyomással ízlés szerint kiegyenesíthető.

A vállalat hagyományos LCD tévéiről sem feledkezett meg teljesen, azokból egy új UF9500 névre hallgató széria érkezik, 55, 65 és 79 hüvelykes változatban. Ezeket a készülékeket a vállalat "ColorPrime" nevű technológiájával igyekezett felturbózni: ez a gyártó szerint jobb színmélységet és szebb képeket eredményez - persze azért nem érdemes OLED minőségre számítani. A vállalat egyébként teljes portfólióját a 4K irányába mozgatja: idei OLED tévéinek mindegyike, az LCD-s modelleknek pedig mintegy 60 százaléka kap Ultra HD felbontást. A televíziókon a WebOS rendszer 2.0-s verziója fut, amely amellett, hogy egyszerűbb kezelőfelületet kapott, a 4K streaminget is támogatja.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A cég a tévék mellett új csúcsmonitort is bemutatott, a fülbemászó 4UC87M névre keresztelt IPS kijelző felbontása 3440x1440 pixel, ráadásul az AMD FreeSync technológiát is támogatja, ami a játékosoknak lehet vonzó. Az LG emellett az ősszel az IFA-n leleplezett Wi-Fi-s hangrendszereit is elhozta a CES-re amelyekkel a teljes lakásban hallgathatók a kedvenc zeneszámok, akár a konnektortól távol is, a hangsugárzók ugyanis saját akkut is kaptak.

Új ívelt csúcsmobil

A koreai gyártó talán legjobban várt bejelentése kétségkívül az extravagáns LG G Flex készülék második generációja volt. Az LG G Flex 2 külsőre erősen emlékeztet elődjére, itt is az íves hátlapra kerültek a bekapcsoló- és hangerőgombok. Az előző generáció méretes, hathüvelykes kijelzője itt már 5,5 hüvelykre zsugorodott - aprónak ugyanakkor még mindig nem mondható. Bár a panel mérete csökkent, a felbontás a korábbi 720p-ről Full HD-ra nőtte ki magát, ami ekkora kijelzőn 403 PPI-s pixelsűrűséget jelent. Érdekesség továbbá, hogy a kijelzőt az LG saját fejlesztésű üveglapja borítja, amely a cég szerint a 20 százalékkal strapabíróbb, a Gorilla Glass 3-nál. A tavalyi modellből megismert "öngyógyító" hátlap itt is megmaradt, sőt fejlődött is: a zsebkarcok 3 perc helyett már 10 másodperc alatt eltűnnek róla.

Az íves készüléket a Qualcomm jelenleg elérhető legerősebb, 64 bites processzora, a Snapdragon 810 hajtja, négy darab, 2 gigahertzen ketyegő maggal, amely mellé régiótól függően 2, vagy 3 gigabájt LPDDR4 RAM társul. A telefon 16, vagy 32 gigabájt belső tárhellyel érhető el, amely microSD-kártyával is bővíthető - ez különösen jó pontot jelent az előző modellel szemben, amelyen nem volt microSD-foglalat.

A hátoldali kamera felbontása 13 megapixel, a szenzor optikai képstabilizációval, dual-LED vakuval, illetve az LG G3 zászlóshajójából megismert lézeres autofókusszal is kiegészül. Az előlapra egy 2,1 megapixeles kamera jutott. Sajnos a telefon méretének csökkenésével valamelyest az akku is összement, a kapacitás azonban így is 3000 mAh, így az üzemidő terén valószínűleg még mindig nem lesz ok panaszra. A kütyü a legújabb 5.0-s Android rendszerrel érkezik, egyelőre ismeretlen áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról