Szerző: Hlács Ferenc

2014. december 22. 11:32

Végleg bezárja kapuit a ChatOn

Világszerte megszűnik a Samsung üzenetküldő szolgáltatása, a ChatOn. A vállalat készülékein előre telepítve érkező alkalmazás népszerűsége jócskán visszaesett, ezért jövő februárban teljesen leáll.

Hamarosan teljesen leáll a Samsung ChatOn szolgáltatása. Hogy az üzenetküldő alkalmazás nem teljesít a vállalat elvárásainak megfelelően, egy ideje már sejteni lehetett: a cég néhány héttel ezelőtt, november végén már beszélt róla, hogy több régióban megszünteti a szolgáltatás további működtetését. Eddig arról volt szó, hogy a több mint 120 országban elérhető chatapp csak bizonyos területeken áll le (noha a gyártó nem árulta el pontosan hol), a legutóbbi bejelentés alapján viszont úgy tűnik, a ChatOn világszerte lehúzza a rolót.

A Wall Street Journal szerint a Samsung a jövőben az üzenetküldő alkalmazás és egyéb konzumer érdekességek helyett a inkább az egészségügyi, és mobil kereskedelmi szolgáltatásokra helyezi át a hangsúlyt - utóbbi egyébként megerősíteni látszik a múlt héten felröppent pletykákat, melyek szerint a gyártó saját mobilfizetési megoldáson dolgozik.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A ChatOnnak tehát úgy tűnik, nem sikerült versenybe szállnia az olyan kedvelt appokkal, mint a Facebook által idén februárban felvásárolt WhatsApp - amely a kategória legnépszerűbbje idén októberben számolt mintegy 600 millió aktív felhasználójával - vagy a szintén felkapott, 209 millió felhasználót számláló Viber. A ChatOnnak 2011-es megjelenése óta 100 milliósra sikerült felhizlalni felhasználói bázisát, ez ugyanakkor mára jócskán visszaesett a konkurenciának köszönhetően - pedig a szolgáltatás komoly előnnyel indult: előre telepíve érkezett a Samsung készülékein, köztük több hagyományos vagy "butatelefonon" is, ráadásul a cég az Android mellett iOS, Windows Phone és BlackBerry platformokon is elérhetővé tette, a szolgáltatás továbbá böngészőből is hozzáférhető.

Ez azonban kevésnek bizonyult, a Strategy Analytics Samsung appokkal kapcsolatos felmérése szerint ugyanis idén márciusban a Galaxy S3 és S4 készülékek tulajdonosai átlagosan mindössze hat másodpercet használták egy hónapban a ChatOnt az Egyesült Államokban. A vállalat ennek dacára épp az USA-ban kapcsolja le utoljára a szolgáltatást: itt a felhasználók még jövő február végéig használhatják azt, míg a többi országban már február elején megszűnik. Nem kizárt továbbá, hogy az immár végleg búcsúzó ChatOnt a későbbiekben vállalat más alkalmazásai is követik, miután több közülük hasonló mértékben hidegen hagyja a felhasználókat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról