Szerző: Hlács Ferenc

2014. december 12. 11:42

Nyit a vendégek felé a Chromecast

Nem kell többé azonos Wi-Fi hálózatra csatlakozni a Chromecast használatához: a Google tévére köthető kütyüjéhez érkezett legújabb frissítés "Guest Mode" funkciója már eltérő hálózatokon lévő okostelefonokat vagy táblagépeket is képes az eszközhöz párosítani.

Új funkcióval egészíti ki tévére csatlakoztatható Chromecast készülékét a Google, amely a vendégeknek hivatott megkönnyíteni a kapcsolódást a HDMI-s kütyühöz. A legújabb frissítést követően az eszközhöz tartozó androidos alkalmazásban feltűnik egy "Guest Mode" opció, ezt aktiválva tehetjük egy fokkal könnyebben elérhetővé a készüléket a nálunk vendégeskedő ismerősök számára. Az új opciónak köszönhetően a Chromecast és az adott okostelefon vagy táblagép párosításához nem kell többé azzal azonos Wi-Fi hálózatra kapcsolódni - így nem kell feltétlenül mindenkivel megosztani a hálózat jelszavát, ha a házibuli népesebbre sikerülne a tervezettnél.

A Guest Mode alapértelmezetten kikapcsolva, a Chromecast app Eszközök (Devices) menüpontjában található, legalábbis a 4.3-as vagy újabb verziószámú Android rendszert futtató készülékeken. A funkció iOS-en egyelőre nem támogatott. Noha az eszköz használata a vendégek számára másik Wi-Fi-n (például egy külön a látogatóknak fenntartott sávon, vagy a szomszéd hálózatán) vagy akár mobil kapcsolaton keresztül is lehetséges, a Guest Mode beállításához a tulajdonosnak értelemszerűen továbbra is azonos hálózaton kell lennie a kütyüvel.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az újonnan bevezetett vendég üzemmód bekapcsolásakor a Chromecast egy "speciális Wi-Fi jelet" ad le - hogy ez pontosan mit takar, azt a Google egyelőre nem tisztázta - amelyet az adott készüléken éppen futó, a Google Cast funkciót támogató alkalmazások felismernek, és meg is jelenítik a tartalmuk nagyobb kijelzőre küldését szolgáló Cast gombot.

Ezt követően a kütyü egy négy számjegyű PIN kódot generál, amelyet ultrahanggal továbbít az egyes készülékek és háziállatok felé a párosításhoz. Szerencsére akkor sincs gond ha nem sikerül meggyőzni a parti résztvevőit, hogy halkítsák le a zenét, ugyanis ha az ultrahangos módszer nem jár sikerrel, az eszköz egyszerűen kijelzi a televízión az aktuális PIN-t, ami aztán manuálisan is bepötyöghető. Az új funkcióról az érdeklődő Chromecast-tulajdonosok a Google kapcsolódó weboldalán részletesen tájékozódhatnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról