Szerző: Koi Tamás

2014. november 27. 15:18

Frissítve: Döcögős rajtot vett a MobilTárca

Egy, az okostelefonokkal használható fizetési platform működéséhez elengedhetetlen alkalmazás problémája miatt használhatatlan a tegnap bejelentett telekomos MobilTárca.

Frissítés: A Telekom csütörtökön a délutáni órákra kijavította az alkalmazás hibáját, így a MobilTárca app újra elérhető a Google Play Store-ból.

Már a bejelentés napján használhatatlanná vált a Magyar Telekom MobilTárcája, mely az okostelefonokra épülő virtuális-pénztárca megoldások közül elsőként jelent meg kereskedelmi forgalomban. Az androidos okostelefonokra telepíthető MobilTárca app eltűnt a Google Play Store-ból, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a rendszer használatát - a Telekom azt ígéri, még ma kijavítja a hibát.

A MobilTárca alkalmazást egyebek mellett a Telekom szolgáltatást bemutató weboldalán elhelyezett linken keresztül lehetett elérni, ez a link azonban már szerda este is találati hibához vezetett. A szolgáltatáshoz használt app eleve csak bizonyos androidos mobilokkal működik, emellett a MobilTárcához SIM-et is kell cserélnie a felhasználónak - a SIM-cserét a Telekom szaküzletekben ingyenesen elvégzik.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A szolgáltatónál megkeresésünkre elismerték, hogy a platform átmenetileg nem használható: "Egy autentikációs ütközés miatt hozzá kell nyúlnunk a MobilTárca alkalmazáshoz, amin kollégáink már nagy erőkkel dolgoznak. Az alkalmazás várhatóan még a mai nap folyamán visszakerül a Play store-ba" - nyilatkozta a Telekom kommunikációs igazgatósága a HWSW kérdésére. Hozzátették: akik elsőként, még tegnap letöltötték az alkalmazást, azoknak az új, javított változat nem jelenik majd meg frissítésként, vagyis ha használni akarják a MobilTárcát, a régi változatot először el kell távolítaniuk, és telepíteniük kell az újat.

A MobilTárca app egyébként felületét és funkcióit tekintve (a lokalizációt leszámítva) teljes egészében megegyezik a Slovak Telekom és a Telekom Deutschland MyWallet márkanevű megoldásaival, így vélhetően ezt az alkalmazást is részben, vagy teljes egészében a német anyavállalat fejlesztette. Szlovákiában egyébként eddig ezernél kevesebben töltötték le az appot, Németországban nagyságrendileg 10-50 ezer letöltésnél jár a számláló a Google Play Store szerint. Az alkalmazás átlagos pontértéke Szlovákiában 2,9, Németországban 3,8 csillag.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról