Szerző: Bodnár Ádám

2014. október 13. 12:27

EU: a Facebooké lehet a WhatsApp

Lezárta a WhatsApp felvásárlását a Facebook, miután a múlt hét végén megkapta az Európai Unió versenyhatóságának feltétel nélküli jóváhagyását.

Idén februárban jelentették be a Facebook történetének legnagyobb akvizícióját: a vállalat nem kevesebb mint 19 milliárd dollárért vette meg a WhatsApp azonnali üzenetküldő hálózatot működtető vállalatot. A felvásárlás azonban a mai nap zárult le, mivel a hatóságok világszerte megvizsgálták az ügyletet annak fényében, korlátozza-e valamilyen módon a piaci versenyt. Az amerikai illetékesek még áprilisban rábólintottak a tranzakcióra, most végre befutott az európai "igen" is.

"Alaposan megvizsgáltuk a tervezett akvizíciót és arra a következtetésre jutottunk, hogy nem fogja korlátozni a versenyt ezen a dinamikus és növekedő piacon. A fogyasztók számára továbbra is rendelkezésére áll kommunikációs appok széles köre" - mondta Jouaquín Almunia, az Európai Bizottság versenyügyi biztosa.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A megfizethető árú okostelefonok, illetve a már a fejlődő piacokon is egyre nagyobb lefedettségű és sebességű mobilinternet terjedésével a gyors írásbeli kommunikáció is átterelődött az SMS-ről az OTT chatprogramokra, illetve a hanghívások egyre nagyobb része történik a Skype mellett Hangouts, Facebook Messenger, Viber, WeChat, KakaoTalk és egyéb rendszerekben. A korábbi években csak egy válogatott közönség használta mindezeket, többnyire azok, akik távolra költöző családtag, határokon átnyúló kapcsolatok vagy egyéb okok miatt kényszerültek alternatívát keresni a drága mobilszolgáltatásokra, de ez mára alaposan megváltozott.

A Whatsapp például bizonyos régiókban, mint például Dél-Amerikában vagy Ázsia egyes területein mára elsődleges kommunikációs platformmá vált, világszerte több mint 600 millió aktív felhasználója van, ráadásul ennek 70 százaléka minden nap aktív. Naponta több mint 600 millió fotót, 200 millió hangüzenetet és 100 millió videóüzenet töltenek fel és küldenek el a WhatsApp felhasználói, ráadásul minden nap 1 millió új regisztrálója van és a tempó nem csökken, éves periódusra vetítve 100 százalék körüli a bővülés mértéke.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról