Szerző: Bodnár Ádám

2014. szeptember 23. 09:08

Ingyen Office 365-öt ad a Microsoft a diákoknak

A Microsoft bejelentette, hogy egyelőre az USA-ban, később pedig világszerte elérhetővé teszi a diákok számára az Office 365-öt ingyen, önkiszolgáló formában.

A redmondi cég már egy éve rendelkezik egy Student Advantage programmal, amelynek keretében az iskolák ingyen adhatják az Office 365-öt a diákjaiknak. Ez a program azonban a cég szerint láthatóan döcögősen haladt, amelynek fő okát az jelenthette, hogy az adminisztráció teljes egészében az intézményekre hárult, nekik kellett a diákok számára az Office 365 előfizetői fiókokat létrehozni.

A most bejelentett változás ezt felülírja, mostantól az iskoláknak semmilyen dolga nem lesz, a diákok maguk iratkozhatnak fel az Office 365-re, ehhez mindössze az iskola által a számukra biztosított email-címre lesz szükség. A programban a 13 évesnél idősebbek jogosultak Office 365-re. A felajánlott csomagban egy 5 PC-re telepíthető Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Access és Publisher legújabb verziója van benne az előfizetési ideje alatt a kapcsolódó mobilalkalmazásokkal, 1 terabájt OneDrive tárhely, valamint az Office Online, vagyis az Office-kliensek webes, böngészőből használható verziója.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Egy további feltétele van annak, hogy a diák ingyenes Office 365-re legyen jogosult: az őt tanító oktatási intézménynek mennyiségi licenc keretében az egész tantestületnek meg kell vásárolnia az Office 365-öt - Magyarországon ez a köz- és felsőoktatásban az  intézményeknek már ingyenesen rendelkezésére áll. Ezzel kapcsolatban is bevezetett egy változást a Microsoft, 2014. december 1-étől a tanárok és iskolai alkalmazottak ugyanazt a ProPlus csomagot kapják mint a diákok, 5 PC-re telepíthető offline kliensekkel, mobilappokkal, 1 terabájtos OneDrive-tárhellyel és Office Online-nal.

A Microsoft tájékoztatása szerint a fenti változások egyelőre az Egyesült Államokban érvényesek, de folyamatosan terjesztik ki őket világszerte. Mivel a Student Advantage program Magyarországon is működik, hazánkban is hamarosan életbe lépnek, így a diákok "önkiszolgáló" módon vehetik igénybe az Office 365-öt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról