Szerző: Gálffy Csaba

2014. szeptember 15. 12:48

Redefine: világszintű design-konferencia Budapesten

Újra rendkívül színvonalas előadókat hoz Magyarországra a Prezi, az új konferencia neve Redefine, témája pedig az úttörő, izgalmas design lesz, központban napjaink legnagyobb kérdésével: a digitális és fizikai világ találkozásával.

Hogyan alakulnak át a társasjátékok a digitális jövőben, az okostelefonok korszakában? Mi lesz a következő internetes videoplatform, és hogyan néz majd ki? Milyen új disztribúciós modellekkel kísérletezik a zeneipar, hogyan kapcsolódik össze a hang, a látvány és a fizikai megjelenés a jövőben? Csupa olyan kérdés, amelyre jelenleg sok irányból érdekesebbnél érdekesebb válaszok érkeznek - ami közös bennük, hogy a szoftveripartól, a szoftverfejlesztéstől immár elválaszthatatlanok.

Világszínvonalú előadók

Mike Tucker (a Universal Everything interaktív igazgatója) a konferencián Polyfauna nevű projektjéről fog mesélni (amelyet a népszerű Radiohead zenekarral közösen mutattak be elsőként), ami egy új médiumot jelenthet a zeneipar számára. Az alkalmazás a zenéket különböző módokon szólaltatja meg a mobiltelefon elhelyezkedésétől és a felhasználó beavatkozásától függően, új dimenziókat nyitva ezzel a zenének. Az előadás kifejezetten inspiráló lehet a kreatív szakemberek számára, akiket érdekel, hogy merre tart a design, és mik a legújabb trendek a kreatív iparban.

Microsoft Big Data vizualizációs szoba, design és kód: Mike Tucker

A szervezők meghívták Colin Burns-t, aki a világ egyik legnívósabb médiavállalatának a kreatív részlegét vezeti. A BBC kreatív igazgatójaként ő áll a híres multimédia felület, az iPlayer mögött. Azért jön el Budapestre, hogy beavassa a közönséget a design-vezérelt média jövőjébe. A 2011 óta működő, a szervezet digitális médiaszolgáltatásait összefogó BBC Future Media kreatív igazgatójától olyan dolgokról hallhatunk, mely minden médiában érdekelt designer számára értékes tudást jelent.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A konferencián Etienne Mineur is tart előadást, aki a japán Issey Miyake céggel 8 éven keresztül tökéletesítette azt a weboldalt, amely végül számos nemzetközi díjat kapott. A designer jelenleg az Ensad professzora és társalapítója számos designügynökségnek, legutóbb például a neves Les Editions Volmique fűződik a nevéhez. Itt jelenleg azon dolgozik, hogy a társasjátékokat digitális videojáték formájába öntse egy okostelefonos alkalmazáson keresztül, de nem akármilyen módon. A játékban összefonódik a digitális világ és a kézzelfogható valóság. Sikeres karrierje miatt világszerte számos szabadúszó designer példaképként tekint rá.

Mikor, hol?

A konferencia október 2-3-án zajlik, a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban. Részletek és a teljes előadói lista a konferencia honlapján olvashatóak, a jegyeket itt lehet megvásárolni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról